avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA

am si eu nevoie sa stiu in cat timp de la incheierea contractului de prestari servicii pot inregistra contractul la administratia financiara fara sa ma incadrez la amenda? precizez ca sunt PFA si lucrez cu contract de agent la o agentie de brokeraj.
Cel mai recent răspuns: madyfree1987 , utilizator 16:13, 12 Mai 2009
inregistrarea la administratia financiara se face in termen de 15 zile de la obtinerea autorizarii
eu am semnat contractul in data de 12 ale lunii martie , dar contractul a fost inregistrat de firma de brocheraj cu data de 02 a lunii martie . eu am trimis contractul semnat la conducere pe 12 martie si l-am primit inapoi pe data de 16 martie . Ceea ce eu nu inteleg este ca colegi de ai mei la sectorul 4 au depus actele de PFA la administratie , dar nu si-au inregistrat nici un contract . Cei de la administratie au spus ca nu este nevoie , dar la sectorul 3 la mine ... miau dat o amenda deja la primul contract , iar acum vor sami dea alta ....ce sa fac ... sau cum este legea ? legea este pe sectoare ?
Multumesc mult de ajutor
Da, ciudat, fiecare administratie pre limba ei piere.Eu mi-am inregistrat contractul dupa 6 luni si mi-am depus dec.din 2007 in 2009=D>.La sect.3.Nu am primit amenda, cred ca am avut noroc
As mai avea si eu o intrebare .ca PFA stiu ca se deconteaza anumite lucruri. Eu lucrez in domeniul bancar . Stiti cumva ce anume pot deconta si eu si in ce fel ? as avea nevoie de un exemplu . Va multumesc
Condiţiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile aferente veniturilor, pentru a putea fi deduse, sunt:

a) să fie efectuate în cadrul activităţilor desfăşurate în scopul realizării venitului, justificate prin documente;

b) să fie cuprinse în cheltuielile exerciţiului financiar al anului în cursul căruia au fost plătite;

c) să respecte regulile privind amortizarea, prevăzute în titlul II din Codul fiscal;

d) cheltuielile cu primele de asigurare să fie efectuate pentru:

- active corporale sau necorporale din patrimoniul afacerii;

- activele ce servesc ca garanţie bancară pentru creditele utilizate în desfăşurarea activităţii pentru care este autorizat contribuabilul;

- boli profesionale, risc profesional şi accidente de muncă;

- persoane care obţin venituri din salarii, potrivit prevederilor capitolului III din titlul III din Codul fiscal, cu condiţia impozitării sumei reprezentând prima de asigurare, la beneficiarul acesteia, la momentul plăţii de către suportator.

Evidenţa contabilă în partidă simplă a cheltuielilor se ţine pe feluri de cheltuieli, în funcţie de natura lor, astfel:

a) cheltuielile efectuate în interesul direct al activităţii, cum sunt:

- cheltuielile cu achiziţionarea de materii prime, materiale consumabile, obiecte de inventar şi mărfuri;

- cheltuielile cu lucrări executate şi servicii prestate de terţi;

- cheltuielile efectuate de contribuabil pentru executarea de lucrări şi prestarea de servicii pentru terţi;

- chiria pentru spaţiul în care se desfăşoară activitatea, pentru utilaje şi pentru alte instalaţii închiriate, utilizate în desfăşurarea activităţii, în baza unui contract de închiriere;

- dobânzile aferente creditelor bancare;

- cheltuielile cu comisioanele şi cu alte servicii bancare;

- cheltuielile cu primele de asigurare;

- cheltuielile cu reclama şi publicitatea;

- cheltuielile poştale şi taxele de telecomunicaţii;

- cheltuielile cu energia şi apa;

- cheltuielile cu transportul de bunuri şi de persoane;

- cheltuielile de delegare, detaşare şi deplasare;

- cheltuielile de personal;

- cheltuielile cu impozite şi taxe, altele decât impozitul pe venit;

- cheltuielile reprezentând contribuţiile pentru asigurările sociale de stat, pentru constituirea Fondului pentru plata ajutorului de şomaj, pentru asigurările sociale de sănătate, precum şi alte contribuţii obligatorii;

- cheltuielile reprezentând contribuţiile profesionale obligatorii datorate asociaţiilor profesionale din care fac parte contribuabilii;

b) cheltuielile cu sponsorizarea şi mecenatul;

c) cheltuielile de protocol;

d) cheltuielile cu amortizarea fiscală;

e) în cazul utilizării bunurilor cu folosinţă mixtă (pentru afacere şi în scop personal), cheltuiala deductibilă se determină, după caz, proporţional cu:

- numărul de kilometri parcurşi în interes de afacere;

- numărul de metri pătraţi folosiţi în interes de afacere;

- numărul de unităţi de măsură specifice în alte cazuri; şi

f) alte cheltuieli deductibile plafonat, stabilite potrivit reglementărilor în vigoare privind impozitul pe venit.

Si trebuie sa va achizitionati si registrele obligatorii:Reg.uni de control, registru incasari si plati si registru inventar.Pt.platitorii de tva jurnale de cumparari si vanzari.

Alte discuții în legătură

Tva restanta, deductibila? ADRIANA RATIU ADRIANA RATIU Buna ziua, am o problema legata atat de TVA cat si de impozitul pe profit. Mai pe scurt: Anul trecut am avut PF (magazin). In urma verificarii de catre ... (vezi toată discuția)
Impozit pfa bubuleanu bubuleanu Buna ziua, Intentionez sa devin pfa cu impozitare in sistem real, dar sa raman si angajat cu carte de munca. In conditiile de mai sus exista inlesniri in ... (vezi toată discuția)
Sediu firma marian barbu marian barbu BUNA ZIUA AM SI EU O INTREBARE LA 31 DEC A EXPIRAT CONTRACTUL PENTRU SEDIU SOCIAL CARE SUNT RISCURILE ? AMENDA ? (vezi toată discuția)