am si eu nevoie sa stiu in cat timp de la incheierea contractului de prestari servicii pot inregistra contractul la administratia financiara fara sa ma incadrez la amenda? precizez ca sunt PFA si lucrez cu contract de agent la o agentie de brokeraj.
Mda... tocmai am remarcat că a apărut OUG 34 cu reducerea unor cheltuieli deductibile, care (mare minunăţie) se referă explicit şi la mărunţii PFA :D... deci, dacă am înţeles eu bine, s-a zis cu decontarea carburantului pentru deplasări..
Însă am rămas cu o întrebare ne-pusă: având în vedere că îmi desfăşor activitatea de concepţie şi redactare acasă, trebuie să închei contract de închiriere EU cu MINE, pentru a putea deduce o cotă/parte din cheltuielile de "funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente sediului aflat în locuinţa proprietate personală"?!? ªi pentru maşină. aşişderea?!?!:stunned:
As mai avea si eu o intrebare . De curand am primit acasa o scrisoare de la Aviva ( cei la care am pensie privata ) . sincer , nu prea inteleg ce zic ei in scrisoare.Eu voiam sa stiu daca prin plata impozitului la final de an de 6% este inclusa si plata catre pensia privata . Trebuie cumva sa platesc eu separat? Chiar nu stiu cum se procedeaza ca PFA ..
Pai ce zic ei in scrisoare?Daca este pensie obligatorie se vireaza automat catre fondul de pensii private procentul contributiei din contributia retinuta de la asigurat sau platita de el.
buna ziua , as mai avea si eu o intrebare in legatura cu PFA-ul . daca eu lucrez ca PFA la o banca in functia de consultant de vanzari in baza unui contract de agent , mai pot lucra cu carte de munca la o alta banca ca operator la ghiseu ?
Impozit pfa
bubuleanu
Buna ziua,
Intentionez sa devin pfa cu impozitare in sistem real, dar sa raman si angajat cu carte de munca.
In conditiile de mai sus exista inlesniri in ... (vezi toată discuția)