avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de servitute 2
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de servitute 2

Buna ziua,
in primul rand ii multumesc domnului avocat pentru raspunsul dat in legatura cu dreptul de servitute.Am inteles ca in cazul unei despagubiri pentru dreptul de servitute, este vorba despre 40 metrii patrati, am cumparat o casa fara drept de servirute, se poate da teren in schimb sau se despagubeste financiar proprietarul pentru cei aprox. 40 m. In cazul in care nu am teren in schimb, si instanta hotaraste sa despagubesc financiar proprietarul, as vrea sa stiu daca se poate, cum se calculeaza acea suma?
Suma pentru acel teren este la pretul pietei? sau platesc cat cere proprietarul?
Sunt in proces de trei ani si nu stiu la ce sa ma astept.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
nu trebuie sa platiti cat cere proprietarul. Se poate face o expertiza tehnica prin care sa se stabileasca valoarea la zi a terenului (la valoarea pietei) si apoi vedeti ce e de platit...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de servitute stefania75 stefania75 In urma cu un an am cumparat un teren, liber de sarcini, insa de curand am aflat faptul ca, cineva are drept de servitute pe terenul meu in acest sens existand ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liamic43 liamic43 Am un teren pe care sunt obligata sa deschid cale de servitute,conform legii.Intrebarile mea sunt: -pot cere dreapta despagubire pentru terenul pus la ... (vezi toată discuția)
Pierdere servitute Florin... Florin... Buna ziua. In 2008 , impreuna cu un domn am cumparat 2 terenuri de la o batranica care le-a dezmembrat din terenul (curte+gradina).Terenul initial era de 100 ... (vezi toată discuția)