avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 571/2004
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 571/2004

In timpul concediului de odihna aferent anului precedent (pentru care am facut cerere) am facut sesizare la DNA ,iar cand m-am intors din concediu am fost concediata fiind trecuta absenta nemotivata .Am atacat in instanta decizia de concediere ,insa in cererea de chemare in judecata avocata ,care m-a reprezentat nu a invocat acest fapt,iar la recursul pe care l-am inaintat eu, nu s-a dezbatut deoarece recursul a fost declarat tardiv.Intrebarea este daca pot formula cerere de chemare in judecata facand apel la legea 571/2004 .Alte nelamuriri la care doresc raspuns in cazul in care pot deschide actiunea facand apel la l.571/2004 ,ar fi :
-pe cine chem in judecata -pe M.Ap.N catre care a fost directionata sesizarea mea de la DNA ,sau unitatea militara care m-a concediat?
-actiunea poate fi deschisa pe conflicte de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 18 Decembrie 2013
Nu se mai poate promova o noua actiune, intrucat se va ridica exceptia autoritatii de lucru judecat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna aprobat telefonic DenisaIoanaP DenisaIoanaP Mi s-au aprobat 5 zile de concediu de odihna telefonic de catre manager, nu ma simteam bine in urma unei interventii chirurgicale, iar medicii negasind cauza, ... (vezi toată discuția)
Punere în executare hotãrâre judecãtoreascã în materia dreptului muncii a_mira a_mira A fost admisă de către instanţa de fond contestaţia formulată împotriva deciziei de concediere, dispunându-se reintegrarea salariatului şi plata ... (vezi toată discuția)
Recuperarea banilor de la angajator Nico1111 Nico1111 Mi-am dat demisia cu o lună în urmă. Demisia a fost la zi, dat fiind faptul ca angajatorul nu îmi respecta drepturile. Am fost de acord să lucrez încă 2 ... (vezi toată discuția)