avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! Va adresez rugamintea sa imi explicati ce inseamna ,,Încheiere finală (dezinvestire),, in cazul admiterii cererii de executare silita si totodata , daca se poate, sa imi spuneti la om suma de 2006 lei(aceasta bfiind suma ptr care sunt executat silit) cat pot sa fie cheltuielile de judecata sau taxa executorului.
Ce posibilitati mai am pentru a rezolva acaeasta problema in scopul evitarii popririi pe salariu? Daca fac rost de aceasta suma, imprumut de la cineva si ma duc sa o depun se sisteaza poprirea?
Va multumesc anticipat!
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: DiAngelo , utilizator 10:47, 18 Decembrie 2013
Incheiere finala de dezinvestire inseamna ca instanta a dat o solutie in dosar, conform competentei sale, deci s-a dezinvestit (a incheiat acea cauza prin pronuntarea unei incheieri). Cheltuielile de executare pt suma dvs, inclusiv onorariul executorului sunt in jur de 200-300 lei maxim (onorariul nu poate fi mai mult de 200 lei, pt aceasta suma). Bineinteles ca daca veti face rost de bani executarea inceteaza, poprirea se ridica. Cu cat achitati mai repede, cu atat mai bine, poate nici nu apuca executorul sa trimita poprirea, dar daca o trimite, o desfiinteaza imediat ce ati achitat debitul.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Cu deosebita stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie cheltuieli de executare silita emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Am primit de la executor o incheiere de stabilire a urmatoarelor cheltuieli de executare: - onorariu de avocat - 10% din valoarea creantei de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. dacă o executare silită prin poprire venit ajunge ... Adinan1973 Adinan1973 Bună ziua. Dacă o executare silită prin poprire venit ajunge la final, cine se sesizează și ia măsură ridicării popririi? Debitorul nu știe nimic ... (vezi toată discuția)
Onorariu de avocat prin executor judecatoresc est est buna seara, am o rugaminte la cei care ma pot lamuri in problema in care ma aflu.... am caliatatea de debitoare intr-un dosar executional. In urma sentintei ... (vezi toată discuția)