Buna ziua! Va adresez rugamintea sa imi explicati ce inseamna ,,Încheiere finală (dezinvestire),, in cazul admiterii cererii de executare silita si totodata , daca se poate, sa imi spuneti la om suma de 2006 lei(aceasta bfiind suma ptr care sunt executat silit) cat pot sa fie cheltuielile de judecata sau taxa executorului.
Ce posibilitati mai am pentru a rezolva acaeasta problema in scopul evitarii popririi pe salariu? Daca fac rost de aceasta suma, imprumut de la cineva si ma duc sa o depun se sisteaza poprirea?
Va multumesc anticipat!
Cu stima.
Incheiere finala de dezinvestire inseamna ca instanta a dat o solutie in dosar, conform competentei sale, deci s-a dezinvestit (a incheiat acea cauza prin pronuntarea unei incheieri). Cheltuielile de executare pt suma dvs, inclusiv onorariul executorului sunt in jur de 200-300 lei maxim (onorariul nu poate fi mai mult de 200 lei, pt aceasta suma). Bineinteles ca daca veti face rost de bani executarea inceteaza, poprirea se ridica. Cu cat achitati mai repede, cu atat mai bine, poate nici nu apuca executorul sa trimita poprirea, dar daca o trimite, o desfiinteaza imediat ce ati achitat debitul.