avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce risc daca voi dat in judecata de catre o firma care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce risc daca voi dat in judecata de catre o firma care imi trimite notificari in posta ca am produs prejudicii false?

Buna ziua ! In decursul anului 2012, pana in Octombrie am lucrat in calitate de sofer autocar la o firma de transport.Din cauza ca mi se retinea abuziv mai de fiecare data, bani din salar , pe motivul depasirii consumului de carburant normat, cu sume intre 50 si 100 lei, doream sa plec, dar nu o facusem pt ca mi era greu sa gasesc alt loc de munca.

In ziua de 12.10.2012 (anul trecut) mi so adus la cunostinta ca firma a primit o amenda in orasul Iasi, pt parcare ( in baza unei hotarari a Consiliului Local Iasi,care stabileste ca pe drumurile din raza municipiului Iasi,se interzice stationarea/parcarea autovehiculelor mai lungi de 5,2 metri,care se sanctioneaza contraventional cu amenda intre 1500 lei si 2500lei ). Firma a atasat copie a PV ului, intr o notificare care mi a trimis- o prin fax la sediul firmei din Iasi,unde se preciza ca in data de 9.10.2012 autocarul cu numarul de inmatriculare, era parcat pe strada XX,si inspectorul din corpul de control al Primarului, amendeaza firma cu 1500 lei ... care era autocarul condus de mine, in momentul respectiv eram ,,acasa,, din acest motiv a venit si amenda la firma.
Sefii mau intrebat ce facem cu amenda asta? Eu le am explicat ca amenda nu este pe numele meu,deci nu sunt in masura sa pot spune eu ce este de facut, am fost pus sa scriu cu pixul pe copia PV ului amenzii ca ,, am luat la cunostinta ,, si mi so spus ca mi se va retine din salar aceasta amenda.
Mi am scris Demisia(cu o zi inainte luasem salarul) si am plecat de la firma respectiva in luna octombrie 2012,unde am luat pe parcurs restul de salar, dar nu am primit garantia de 500 de lei...

Acum , la peste 1 an de cand am plecat de la aceasta firma , am primit o notificare scrisa in Posta care contine:

,,Firma X, reprezentata legal prin administrator in conformitate cu dispozitiile legale art 254(3) Codul Muncii formulam prezenta:
Notificare prin care va aducem la cunostinta ca in 30 de zile sunteti invitat la sediul subscrisei in vederea solutionarii pe cale amiabila a situatiei create in urma prejudiciului produs societatii in cuantum de 1532,21 lei , reprezentand depasirea consumului normat de motorina conform fisa contului 461.38
In situatia in care nu va veti prezenta sau nu achitati suma datorata,societatea noastra isi rezerva dreptul de a se adresa instantelor de judecata in vederea valorificarii drepturilor potrivit legii.
Semnat administrator si Consilier juridic
Au atasat o fisa a contului pe perioada: 01/05/2013 pana la 31/12/2013 (perioada in care eu nu mai lucram de peste 1 an de zile la firma respectiva)

Ce trebuie sa fac ? In caz de voi dat in judecata ?au sanse sa castige? ce risc?
Sa imi iau avocat?sau sa stau linistit?

Se incearca sa ma faca sa achit amenda pt parcare ( desi este data pe numele firmei, iar eu am plecat din firma respectiva de mai bine de 1 an de zile)
Astept raspunsurile dvs !








Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
ContSters308457, utilizator
1. Depinde de probatoriul administrat in cauza. Sanse sunt 50% - 50%

2. Nu conteaza denumirea actului incheiat; el se poate denumi simplu : Acord.
De fiecare data cand achitati o rata va trebui sa va elibereze chitanta ca s-au incasat banii.

3. Nu este obligatoriu sa apelati la un avocat, daca considerati ca va descurcati singur.

Amenda respectiva e 1500 de lei , daca ma da in judecata si pierd procesul , ma va pune sa achit si cheltuielile de judecata... la cat cu aprox voi ajunge in total? Inteleg in mare parte raspunsul dvs, si va sunt recunoscator... inca nu stiu ce sa fac sa achit sau sa astept procesul ( asta daca intr adevar ma vor da in judecata)
Daca amenda nu are nicio legatura cu notificarea de ce ne-ati mai relatat problema?

Firma se poate indrepta impotriva dvs. numai daca nu sunteti de acord cu plata combustibilului si numai in conditiile in care pot demonstra consumul suplimentar.

Art. 254. - (3) În situaţia în care angajatorul constată că salariatul său a provocat o pagubă din vina şi în legătură cu munca sa, va putea solicita salariatului, printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părţilor, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării.

Cu restul de notificari privind plata consumului suplimentar ati fost de acord tacit? Nu ati contestat niciodata retinerile din salariu? Daca nu ati contestat inseamna ca v-ati declarat de acord cu retinerile.

Nu ramane decat sa le comunicati (in scris, cu confirmare de primire) ca in perioada ptr care v-au trimis fisa de cont (01.05.13-31.12.13) nu mai erati angajatul firmei.
Probabil veti primi alta fisa de cont.
Daca pierdeti litigiu , veti fi obligat la cererea fostului angajator sa achitati si cheltuielile de judecata. Cuantumul acestora nu este fix, ci variabil de mai multe aspecte.

Daca doriti o intelegere amiabila, atunci nu se va ajunge la proces si nu veti plati decat prejudiciu.
Daca as fi facut o ,,contestatie ,, in instanta, evident ca as fi fost si concediat.
Verbal de catre sefi ,mi au spus sa platesc amenda ( altii colegi care au fost in situatia asta,au platit o de frica sa nu fie dati afara,sau sa li se opreasca din salar, avand familii, etc)
Eu personal , tot verbal , le am spus ca amenda nu este pe numele meu, si am calitatea de sofer , deci nu ma pot exprima eu in aceasta probl. cu amenda.
Vam relatat problema, pt ca am sunt ingrijorat primind dupa 1 an de zile aprox , fisa de cont pe o perioada in care eu nu am fost angajat.... si nestiind ce urmeaza, ce riscuri sunt, ce risc la un eventual proces in caz de ma vor da in judecata pt amenda ( care e pe numelei firmei)
Le voi face o scrisoare , in care voi preciza ca nu mai lucram in perioada respectiva la firma, si voi vedea ce urmeaza: citatii, notificari, sau dat in judecata...
Va multumesc la toti pt sprijinul acordat !

Alte discuții în legătură

Garantia materiala kintaregala kintaregala unui sofer pe autocamion, se poate încheia contract de garantie materiala? binenteles se va încheia un pv de predare primire a camionului. este cam impropriu ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract de munca? RuxandraLarisa RuxandraLarisa Se poate incheia un contract intre angajator si salariat(sofer) in care sa se precizeze ca acesta(salariatul) se obliga sa plateasca amenzile primite din vina ... (vezi toată discuția)
Amenda iuliangoga iuliangoga Amenda poate fi considerata paguba ? In acest sens , angajatorul se poate indrepta impotriva salariatului care a gresit ? (vezi toată discuția)