DUPA PAREREA MEA:
Pornind de la art.43 alin.3 din Legea nr.31/1990 rep. care defineste sediile secundare in felul urmator:
" (3)Celelalte sedii secundare - agenţii, puncte de lucru sau alte asemenea sedii - sunt dezmembrăminte fără personalitate juridică ale societăţilor comerciale şi se menţionează numai în cadrul înmatriculării societăţii în registrul comerţului de la sediul principal."
ATENTIE: acel SC X SRL este o persoana juridica.
Ce este o persoana juridica ?
Decretul nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice şi persoanele juridice (art. 2 şi art. 25-53) defineste atat persoana fizica cat si perosana juridica.
Prin urmare: studiind Decretul nr.31/195 si Legea nr.31/1900
Rezulta clar faptul ca un dezmembramant: o sucursala, un PUNCT DE LUCRU (asa cum este si cazul din exemplul dvs.) nu poate incheia acte in numele persoanei juridice adica al SRL-ului decat daca reprezentantii acestui PUNCT DE LUCRU au o imputernicire experesa din partea persoanei juridice (adica din partea administratorului SRL-ului sau din partea AGA (Adunarii Generale a Asociatilor) acelui SRL.
CONCLUZIE:
Va face oferte in numele firmei (SRL-ului) deci nu in nume personal ( al punctului de lucru;
Va semna contracte numai daca va fi imputernicit de administratorul SRL-ului;
Va vinde pe facturi in numele firmei (SRL-ului), adica la furnizor va specifica numele SRL -ului, codul de platitor de TVA al SRL-ului , numarul de inregistrare la ORC, dar va specifica (in conditiile legii) si locul de unde se face livrarea, adica: adresa PUNCTULUI DE LUCRU.
NOTA:
Avand in vedere ca PUNCTUL DE LUCRU, nu are cod de platitor de TVA atunci raspunsul la intrebarea dvs. vine de la sine: PUNCTUL DE LUCRU are dreptul:
- sa faca oferte;
- sa semneze contracte;
- sa emita facturi,
dar in numele PERSOANEI JURIDICE, adica al SRL-ului de care apartine.
~ final discuție ~