avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema izolare termica totala bloc de locuinte dar ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema izolare termica totala bloc de locuinte dar fara proiect si autorizatie de constructie

In decursul anului 2013 toti locatarii dintr-un bloc de locuinte cu 4 etaje au fost de acord pentru anveloparea blocului in vederea izolarii termice.Am contractat o firma de specialitate in domeniu pentru executarea lucrarii.S-a facut contract intre locatari (nu exista asociatie de proprietari) si respectiva firma in care este stipulat ca firma se ocupa de lucrarile de reabilitare, achizitie si transport materiale, inclusiv obtinerea tuturor autorizatiilor necesare si elaborarea proiectului tehnic pe executia lucrarii.
Problema apare acum cand blocul este reabilitat firma respectiva a terminat lucrarile si a plecat dar nu a depus la primaria din localitate proiectul lucrarii si nici autorizatiile necesare.Din cate stim nu s-a ocupat ocupat deloc de obtinerea de autorizatii si nici de proiect desi in contract exista aceasta clauza.
Acum angajatii primariei ne viziteaza si dau avertisment pt ca nu exista autorizatie si spun ca la inceputul lui 2014 va amenda toti locatarii.
Ce sa poate face in acest caz?
De ce ne amendeaza pe noi si nu firma de constructii care nu si-a respectat contractul si a lucrat fara autorizatie?
Daca totusi locatarii sunt amendati se poate contesta amenda?
La inceputul lucrarii s-a semnat un tabel pentru acordul fiecaruia pt izolarea blocului, eu am semntat dar nu sunt proprietar in apartamentul unde stau ci tatal meu, el poate contesta in caz ca se va ajunge la amenda pe motiv ca el nu a fost de acord si nu a semnat ?

Va multumesc pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:53, 18 Decembrie 2013
Proprietarii beneficiari ai lucrarii de modernizare si eficienta energetica,sa analizeze oportunitatea si necesitatea promovarii de actiune in instanta impotriva executantului
Initial va adresati unui mediator pentru parcurgerea procedurii prealabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de asociatia ... Docri Docri Buna ziua, locuiesc de 3 ani intr un bloc anvelopat de Asociatia Proprietarilor pe cheltuiala locatarilor inainte ca eu sa cumpar apartamentul. Fostul ... (vezi toată discuția)
Anvelopare blocuri rocky rocky Buna seara, o intrebare: daca o scara a unui bloc face o anvelopare (contract particular nu cu administratia blocului si fara aviz de la primarie) si anul ... (vezi toată discuția)