avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Atestarea hotararii CD de schimbare a sediului
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Atestarea hotararii CD de schimbare a sediului

Am urmatoarea situatie. Un ONG format din 4 membri fondatori, dintre care 2 sunt in CD, vrea sa isi schimbe sediul. Pentru aceasta, CD-ul va face o hotarare, iar unul dintre cei doi membri va fi imputernicit sa faca toate demersurile de schimbare sediu (semnare contract comodat, atestare hotarare la avocat, depunere acte la judecatorie, etc). Aceasta, deoarece celalalt memrbu nu locuieste in Romania, ci in SUA, drept pentru care el va semna si va trimite prin posta hotararea de CD.

Problema care se ridica este urmatoarea? Avocatul care va atesta aceasta hotarare va trebui sa ii aiba de fata pe ambii semnatari? Daca da, cel din SUA poate face o imputernicire nelegalizata prin care sa il imputerniceasca pe celalalt sa il reprezinte in fata avocatului? Daca e nevoie de o imputernicire notariala, o va face la un avocat din SUA? O va traduce si va legaliza traducerea?

Cum se poate evita toata birocratia asta? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 22:07, 18 Decembrie 2013
Cum in general disciplina organizatorica si a acetelor nu prea este punctul forte al organizatiilor, se ajunge in foarte multe cazuri la astfel de situatii. Totusi judecatorul trebuie sa se asigura ca nu 3 indivizi, poate si straini de asociatie propun niste modificari ale une asociatii.
Toate aceste situatii ar fi salvate daca dupa fiecare sedinta a AG se face un proces verbal in care se prevede cine intra si cine iese din asociatie. Cel putin acel proces verbal sa fie semnat de un presedinte de sedinta, daca nu de toti membri.
Atunci cand ajungi la instanta (poate si dupa 5 ani) daca prezinti toate procesele verbale de modificare a componentei si de numire a CD, nici cei mai severi judecatori nu vor spune nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare date asociatie emillius emillius Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu procedurile de urmat in cazul fiecarei situatii de mai jos: 1. Cativa membrii fondatori ai asociatiei au iesit ... (vezi toată discuția)
Asociatie - actualizare statut/act constitutiv - cine semneaza statutul si actul constitutiv? sebastian2020 sebastian2020 Buna, ziua. Avem o Asociatie in care am fost 5 fondatori, tot cu 5 membrii in Consiliul Director. Acum suntem 11 membri, 2 dintre fondatori nu mai ... (vezi toată discuția)
Retragere membrii fondatori Marilena56 Marilena56 Pentru o asociatie,nou infiintata, daca un membru fondator din 3 doreste sa se retraga, care este procedeul? Mentionez ca asociatia are doar 4 membri, membrul ... (vezi toată discuția)