avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Punerea sub interdictie ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Punerea sub interdictie ?

Buna .Am un baiat de 21 de ani care imi adreseaza injurii si amenintari la adresa mea si vreau sa il pun sub interdictie sa nu se mai apropie de mine . ce pot face eu ca viitor jurist ? unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa depun ? multumesc
Probabil va referiti la ordinul de protectie. Un model de formular il gasiti aici : [ link extern ]
Si insulta si amenintarea sunt infractiuni. Faceti plangere la politie.

N-aveti cum sa-l puneti sub interdictie. Nu-l declaram incapabil:)
Poate am ratat eu ceva, dar acest ordin de protectie nu se poate intocmi doar cu ocazia savarsirii de violente din partea unui membru de familie?
Persoana a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un ordin de protecție, prin care să dispună, cu caracter provizoriu, una sau mai multe măsuri, respectiv obligații sau interdicții.

Insulta nu este infractiune, conform codului penal in vigoare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
Cabinet de Avocat Feraru Diana, Avocat
Punerea sub interdicţie reprezinta o masura de ocrotire a majorului care nu are discernamantul necesar pentru a se ingriji de interesele sale, din cauza alienatiei sau debilitatii mintale, cred ca intelegeti ca nu-si gaseste aplicarea in cazul acesta, dvs ca viitor jurist puteti sa depuneti plangere penala impotriva faptuitorului.

Insulta nu este infractiune, conform codului penal in vigoare.

Cititi Decizia Curţii Constituţionale nr. 206/2013, de anul acesta art.205-206-207c.p. sunt reincriminate.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot formule cerere de punerea sub interdictie impotriva unui grup infractional organizat? eusaisapte eusaisapte Pot formula cerere de punerea sub interdictie impotriva unui grup infractional organizat? Ma intereseaza punerea sub interdictie din interesul legitim al ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie sorana_g sorana_g buna ziua, spuneti-mi va rog cum sa procedez daca un vecin a cerut punerea mea sub interdictie. Trebuie sa depun intampinare ? Cum sa ma apar, ptr ca nu este ... (vezi toată discuția)
Alcoolismul nicol-dd nicol-dd Daca un membru al unei familii este alcoolic si nu recunoaste, daca a ajuns in stadiul critic de a nu mai dori sa se spele,sau sa se mai uite in oglinda, isi ... (vezi toată discuția)