Nici nu au arătat altceva la Moldova 1 decât emisiuni de divertisment. Mai mult, când situaţia era mai dramatică, postul arăta imagini cu câteva grupuri restrânse de oameni, calmi, fără nici o urmă de violenţă, prin centru, şi asta tocmai pentru a nu mai ieşi în stradă. Trebuie şi noi să avem grijă cu declaraţiile, şi cu atât mai mult U.E. Orice reacţie a Comunităţii mai hotărâtă poate atrage o reacţie şi mai dură a Rusiei. Mă cutremur uneori auzind la tv cum unii istorici români spun că nicidecum nu trebuie să renunţăm la Moldova, că ar fi de datoria noastră să avem grijă de ei. În fine, vorbeşte pământul în unii. Mesajul tinerilor moldoveni e clar. Doresc apropierea de Occident, aderarea la Uniune. Că în unele cazuri s-a transmis greşit mesajul sau a fost greşit recepţionat, este altceva.
Poate gresesc, dar:
- cred ca nu e corect ca drapelul unui stat (RO, in speta) sa fluture pe cladirea unui alt stat (Moldova);
- cred ca manifestatia pasnica initiata de tinerii moldoveni a fost deturnata de nationalisti (romani si moldoveni), dar exista si varianta ca “mana din umbra” sa fie a Rusiei, pt a motiva dorinta de a “inchide" granita dintre U.E. si, practic, Rusia.
- cred ca e bine sa fim solidari – pasnic – cu tinerii din Moldova, dar nu e cazul sa “strigam” “unirea cu tzara”…
Reprezentantii Rusiei au atentionat reprezentantii U.E. ca RO nu a delimitat “corect” granita limita a U.E. cu non-UE – ceea ce poate conduce la unele… rationamente in legatura cu cine este – sau nu este - implicat.