avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... decontare naveta functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

decontare naveta functionari publici

buna ziua
as dori sa stiu daca se poate deconta naveta functionarilor publici
multumesc
Cel mai recent răspuns: kormi , utilizator 13:52, 12 Noiembrie 2009
Legea nr. 188/1999
"CAP. 7
Acorduri colective. Comisii paritare

ART. 72
(1) Autorităţile şi instituţiile publice pot încheia anual, în condiţiile legii, acorduri cu sindicatele reprezentative ale funcţionarilor publici sau cu reprezentanţii funcţionarilor publici, care să cuprindă numai măsuri referitoare la:
a) constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă;
b) sănătatea şi securitatea în muncă;
c) programul zilnic de lucru;
d) perfecţionarea profesională;
e) alte măsuri decât cele prevăzute de lege, referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale."
Daca a fost cuprinsa aceasta prevedere in acordul colectiv.... cand va veni curtea de conturi, va imputa sumele... :)
Una peste alta, functionarii publici nu au dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, decat in cazurile in care sunt delagati, sau detasati. :)
Din ciclul de succes "cum sa ne acoperim legal in fata Curtii de Conturi":D, extragem urmatoarele:
1. Curtea (camera) de Conturi nu mai are atributii jurisdictionale, ci doar face audit extern! (verifica daca cheltuielile efectuate in institutie au la baza o justificare legala - atata vreme cat acordul colectiv nu este atacat in instanta, este perfect legal);
2. sumele de care vorbeam mai sus se includ, in acordul colectiv, la capitolul "fonduri destinate imbunatatirii conditiilor de munca", se face un referat justificativ, din care sa reiasa cum va creste calitatea si eficienta activitatii desfasurate de functionarii publici =D>daca se deconteaza cheltuielile de transport:D, vizat si de comitetul local pentru sanatate si securitate in munca, se face mentiunea ca respectivele cheltuieli nu reprezinta sporuri salariale si nici nu sunt considerate drept castigat si...asta e!
Singurii care va pot pune bete in roate sunt Prefectura, prin tutela administrativa, sau ANFP-ul (pot ataca acordul colectiv in fata instantei de contencios)...
legea nr. 94/1994 (PUBLICATÃ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 282 din 29 aprilie 2009)
"ART. 33
(1) Activitatea de valorificare a rapoartelor de audit se face potrivit regulamentului aprobat conform prevederilor art. 11 alin. (2).
(2) În situaţia în care se constată regularitatea conturilor, se emite certificatul de conformitate şi se comunică entităţii auditate.
(3) În situaţiile în care se constată existenţa unor abateri de la legalitate şi regularitate, care au determinat producerea unor prejudicii, se comunică conducerii entităţii publice auditate această stare de fapt. Stabilirea întinderii prejudiciului şi dispunerea măsurilor pentru recuperarea acestuia devin obligaţie a conducerii entităţii auditate.
(4) În situaţiile în care în rapoartele de audit se constată existenţa unor fapte pentru care există indicii că au fost săvârşite cu încălcarea legii penale, conducătorul departamentului sesizează organele în drept pentru asigurarea valorificării constatării şi informează entitatea auditată.
(5) Atunci când se constată imposibilitatea întocmirii unui raport de audit, se dispune entităţii auditate completarea şi/sau refacerea conturilor verificate."
S-a modificat cumva, si nu-mi apare mie in program? Trimiteti-mi va rog si mie textul in care spune ca "1. Curtea (camera) de Conturi nu mai are atributii jurisdictionale, ci doar face audit extern!" :)
Acordul colectiv de munca, conf. art. 72 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 188/1999, poate contine "măsuri referitoare la constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă;"
Daca ar fi sa mergem pe ideea dvs., atunci, ar trebui sa mi se asigure cate 3 beri inainte de program, ca devin mai eficient. :D
Unele prefecturi, se prefac ca inghit gogoasa..altele nu.... Personal, nici io n-as refuza niste bani in plus, dar, nu risc. :)
Trebuie sa cititi modificarile aduse Legii nr. 94/1992 de-a lungul timpului, mai precis ulterior anului 2000. Pe vremuri existau colegii si sectii jurisdictionale in care-si desfasurau activitatea judecatori si procurori financiari. Actele incheiate de organele camerelor de conturi erau contestate, mai intai, la colegiile jurisdictionale.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Oare nici pentru bugetari (in afara de profesori) nu se poate deconta naveta între doua localităţi? De exemplu pentru cineva care lucreaza la un muzeu?

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala coto coto In baza constatarilor stabilite prin proces verbal de Curtea de Conturi, intr-o institutie publica,atunci cind ,nu rezulta ,in opinia noastra,un prejudiciu ... (vezi toată discuția)
Decontarea transportului mincinosul mincinosul #-obuna ziua sunt functionar public si fac naveta vreo 20 km, as dori sa stiu daca exista un cadru legal,pentru decontarea acestor cheltuieli, sau ramane doar ... (vezi toată discuția)
Contractele colective de munca provincia provincia Contractele colective de munca incheiate de salaritii primariei sunt valabile sau vor fi din nou, atacate de controalele Curtii de Conturi. Fara clauzele din ... (vezi toată discuția)