Cum pot dovedi minimul pe economie din Italia in instanta, fostul sot ma dat in judecata ca nu mai lucreaza a depus la dosar copie dupa contract de munca ca ia incetat si vrea sa ii micoreze pensia de intretinere a copilului care era de 160 de euro , vrea 25% din minimul din Romania desi el locuieste acolo are rezidenta , eu vreau sa ii cer 25 % din minimul pe economie in Italia si nu pot afla stiu ca se da in functie de calificari sau de angajator specific ca el lucra ca muncitor calificat dulgher
si ce as putea face in aces caz sa renunt ?,tinand cont ca el o sa ia somaj 800 euro cu siguranta isi va gasi alt job foarte repede iar eu nu o sa stiu unde, este corect sa ii dea copilului sau doar 200 de lei ?
In Italia nu este stabilit salariu minim obligatoriu .Salariile sunt determinate prin negocieri între partenerii sociali, la nivelul societăților sau la nivel de contracte individuale. În general, acordurile la nivel sectorial sunt utilizate pe scară largă și au aplicabilitate erga omnes, instituind, prin urmare, salarii minime de facto.