avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu in Italia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu in Italia

Care este salariul minim pe economie in Italia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 1 Septembrie 2014
Salariul minim in Italia este de 800 Eur/luna.
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
GEORGETA CHARALAMPOUS, Avocat
Danemarca, Italia, Austria, Finlanda, Suedia și Cipru sunt singurele țări din Uniunea Europeană (UE) care nu au un salariu minim înscris în lege. În aceste țări, salariile sunt fixate de întreprinderi, în urma negocierilor între partenerii sociali, adică, într-un mod mai general, prin acorduri de branșă încheiate în majoritatea sectoarelor, constituind astfel salariile minime în fapt.
([ link extern ] )
Am citit si eu articolul. Informatia nu este corecta in totalitate. In Cipru, prin Decretul lege 180/2012, incepand cu 01.04.2012 salariul minim garantat pe economie este de 870 Euro/luna iar dupa 6 luni continuitate la acelasi angajator, salariul minim garantat este de 924 Euro/luna.
Referitor la Italia, nu am gasit legislatia, suma este publicata pe site-ul Ministerului Muncii si Securitatii Sociale. Suma este statistica.
In Italia,in prezent, nu exista un act normativ care sa prevada asa ceva. Este doar o estimare a celor de la Minister.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar NICOL72 NICOL72 Buna ziua, o firma din Romania presteaza servicii pentru o firma din Surinam, cum procedez cu TVA-ul, se platese in Romania sau acolo si de catre cine? Cum se ... (vezi toată discuția)
Unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate si decontate in romania? rosehusky rosehusky Stie cineva unde as putea gasi lista serviciilor medicale primite in strainatate, respectiv in state membre UE, si care sa fie decontate de CAS-ul nostru, din ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)