avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politisti care refuza constatarea infractiunii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politisti care refuza constatarea infractiunii

Am urmatorul caz: politisti de la o sectie din Bucuresti au fost solicitati sa intervina si sa sanctioneze doi stapini de caini periculosi lasati liberi intr-un parc unde merg cu copiii si poltistii se fac ca nu nu gasesc pe acei stapini.
Echipajul de politie nu poate fi chemat pentru ca acei oameni cu cainii nu stau pina vine echipajul, mai ales acum ca e iarna.
Desi li s-a indicat in ce bloc stau, poltistii neaga ca acolo ar fi oameni cu caini periculosi.
Am filmat si am facut poze cum sunt lasati cainii feroce fara lesa si fara botnita, zilnic, in parc si noi trebuie sa fugim de pe proprietatea noastra. Culmea e ca acei stapini de caini sunt chiriasi si abuzeaza de proprietatea noastra, ne impiedica sa o folosim odata ce cainii aia sunt acolo.
Din cauza ca politia nu aplica legea si nu ii amendeaza, eu nu pot folosi acel parc sa merg si eu acolo cu copilul meu.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns:

1. De ce se face vinovat politistul care refuza sa constate infractiunea si unde poate fi reclamat? A dat in scris ca nu exista caini periculosi si de fapt exista si am probe in acest sens.
2. Ce temei legal sa folosesc la plingerea mea contra celor cu caini periculosi lasati liberi zilnic care ma impiedica sa intru in parc?
3. Pot fi amendati pe baza de probe foto si video, martor?

Multumesc.

Multumesc.
Nu stiu la cine ati adresat ironia dar politia va da afara daca veniti sa declarati ceva aiurea.

Au foarte multi nebuni care vin zilnic si care vor sa depuna cate o plangere penala.
Daca socotim 30 de nebuni pe zi cred ca politia nu ar face fata sa ia declaratii si sa se mai si ocupe de cazurile importante care trebuie rezolvate.

Si politia este ironica...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu stiu la cine ati adresat ironia dar politia va da afara daca veniti sa declarati ceva aiurea.

Au foarte multi nebuni care vin zilnic si care vor sa depuna cate o plangere penala.
Daca socotim 30 de nebuni pe zi cred ca politia nu ar face fata sa ia declaratii si sa se mai si ocupe de cazurile importante care trebuie rezolvate.

Si politia este ironica...

Draga domnule avocat - imi puteti arata si mie un singur rand , in care POLITIA are DREPTUL sa ii ' - " dea afara, pe nebunii" (asa cum v-ati exprimat) - pentru ca ii deranjeaza cu cele "30" - de reclamatii pe care - probabil le-ar depune zilnic ? --- Va multumesc, astept raspuns !

"Daca nu se rezolva si vreti neaparat sa puneti capat acestei situatii ar trebui sa angajati avocat intrucat avocatii discuta altfel cu politistii. " spuneti dumneavoastra !

eu intreb --- cu ce l-ar incalzi pe politist faptul ca cel ce depune - sesizarea/reclamatia/plangerea - este un avocat si nu este tocmai omul de rand (analfabet- prost- nebun ... etc etc --- oare aceste categorii sunt scutite de la plata TAXELE si IMPOZITELOR datorate 'statului' si din care sunt platiti si acei POLITISTII, care i-ar "da afara"-- mai ramanea sa spuneti si - ' cu cate un sut in fund' ?? )

Dragul meu domn, NickArden , banuiesc ca nu sunteti doar dumneavoastra cel deranjat de prezenta cainilor acelora in parcul respectiv, ca mai aveti vreo cativa vecini care s-ar confrunta cu aceiasi problema si ar fi deranjati de aceiasi caini, in parcul respectiv si care ar fi la fel de bucurosi sa poata merge in siguranta cu copilasii la plimbare/joaca in parc! Cautatii si rugatii sa faca si ei sesizarea/reclamatia/plangerea catre politia de care apartineti indicand aceiasi caini si aceiasi stapani, aceleasi date si ore la care nu puteti sa mergeti in parc - daca vor refuza incontinuare - trimiteti prin posta cu AR - pentru ca la trimiterile prin posta vor nu vor trebuie sa le ia ! mai sesizati si primarul prin cereri inregistrate la registratura primariei (dupa ce in prealabil ati facut o copie xerox a sesizarii pe care 'coconita' de la registratura va va aplica stampila cu nr si data inregistrarii 'depesei' )
la fel puteti contacta un ziar , o televiziune - si sa le aratati fotografii sau filmari - ca de acolo stiu ei ce sa faca
succes !

-- angajarea unui avocat este foarte buna (in conditiile in care dispuneti si de BANI), dar uneori nu este necesara --

Problema se pune in felul urmator: trebuie sa probati faptul ca acei caini sunt periculosi, intrucat si proprietarii de caini mentionati au aceleasi drepturi de a se plimba prin parcul respective, intocmai ca si orice alt cetatean. Faptul ca va sperie lasarea libera a cainilor in timp ce se mai afla pe acolo si alte persoane, nu este de natura a constitui o contraventie sau infractiune, atata timp cat nu exista vreun semna de atentionare montat official de catre primarie, care sa interzica aspectele mentionate de dvs.
Nu sunati la 112 pentru o astfel de plangere pentru ca tot dvs veti primi amenda, "fapta" incriminate nereprezentand infractiune sau o stare de pericol iminent...Cereti numarul de telefon de la politia locala-sectia care raspunde in zona de interes, iar cand se afla cei cu cainii liberi in parc, sunati si chemati agentii sa constate starea de pericol pe care o acuzati, faptul ca isi fac nevoile acolo si nu le ridica stapanii, etc....Doar in aceasta situatie pot fi amendati... success!
Daca aveti probe, duceti-va direct la Parchet, si incercati sa discutati cu un procuror. Poate veti gasi mai multa disponibilitate.
,,si proprietarii de caini mentionati au aceleasi drepturi de a se plimba prin parcul respectiv, intocmai ca si orice alt cetatean."
Au dreptul de a se plimba prin parc, in conditiile in care acei caini au lesa si botnita, asta daca nu cumva vorbim de niste caini de marime mica. Dar nu cred ca cel care a deschis acest subiect ar fi fost atat de alarmat intr-o atare ipoteza.

Alte discuții în legătură

Amenintare cu caine periculos ContSters362885 ContSters362885 Daca un om isi lasa intentionat de ani de zile cainele periculos Rotweiller liber pe spatiul comun si ma simt amenintata de prezenta acestui caine, am probe ca ... (vezi toată discuția)
Caini de lupta, liberi in spatiul comun Dana Marin Dana Marin In parcul de cativa metri patrati dintre blocurile complexului in care locuiesc iese lumea cu cainii. Aproape nimeni nu stringe mizeria dupa caini si s-a facut ... (vezi toată discuția)
Caini care ataca Dana Marin Dana Marin Va rog sa-mi spuneti ce legi exista sice legi pot face apel pentru situatia in care nu mai pot iesi pe proprietatea mea din cauza stapinilor de caini de talie ... (vezi toată discuția)