avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru esalonata neplatita dupa judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru esalonata neplatita dupa judecata

supun dezbaterii urmatoarea situatie:
taxa de timbru pentru pataj esalonata in 24 rate lunare de instanta. procesul se finalizeaza dupa 11 luni, adica dupa ce s-au platit doar 11 rate. dupa pronuntare nu se mai plateste nici o rata la taxa de timbru. cum se mai poate anula cererea ca insuficient timbrata? prin apel?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:00, 20 Decembrie 2013
Buna ziua,

Consider ca o astfel de exceptie nu poate fi invocata in apel decat de intimat, pentru neplata taxei de catre apelant.
Nu cred ca mai poate fi aplicata sanctiunea anularii cererii dupa solutionarea in fond a acestei cereri. Debitorul taxei va fi executat silit de catre stat, petru taxa de timbru.
Va rog sa conexati, nu am mai putut edita mesajul anterior.

Se pare ca am intuit corect :

OUG 80/2013 art. 44 alin 3) spune ca :

In cazul esalonarii sau amanarii, instanta transmite hotararea de incuviintare, care constituie titlu executoriu, organelor competente, potrivit art. 41, pentru urmarirea executarii obligatiei de plata ori, dupa caz, pentru punerea in executare a hotararii privind plata taxei ori a partii din taxa datorata, la termenele stabilite.

asta inseamna ca in caz de neplata este executat silit.

Ar fi ilogic sa judeci un proces si apoi sa anulezi cererea ca netimbrata. Reclamantul ar sta sa vada decizia si , daca nu ii convine, nu ar plati taxa, fara nicio alta sanctiune impotriva lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru pe cheltuieli de judecata? eusaisapte eusaisapte Buna ziua. In civil se percepe taxa de timbru anticipat pe chelruielile de judecata din acelasi proces? Mentionez ca fac naveta la termene si n-am de unde sti ... (vezi toată discuția)
Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar prislop prislop daca nu am platit taxa de timbru judiciar,reprezentand diferenta de evaluare imobile aflate in partaj,ce mi se intampla? Efectiv nu am avut acesti bani! (vezi toată discuția)