buna seara,
Sint la pensie cu limita de varsta si am prezentat o adeverinta de grupa a 2 a pe care nu mi-o iau in considetare pe motiv ca nu este nominalizata;
am vorbit din nou la societatea Prestarea Barlad si mi-au spus ca ei nu au facut aceste tabele cu persoanele de grupa 2 si acum nu se mai poate face nimic;au considerat la acel moment ca daca coroboreaza cele 2 decizii UCECOM 50 si 108 este suficient si nu mai trebuie tabel nominal
adeverintele pe care le-au dat tuturor solicitantilor au fost acceptate de alte case de pensii din provincie si eu sint singura care am acesta problema;
Ce am de facut?
am 7 ani lucrati in grupa 2 si chiar sa pierd asa usor?
cum ma puteti ajuta?
multumesc mult
Puteti deschide actiune in instanta de judecata si sa solicitati instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specialitatea protectia muncii, care sa stabileasca daca indepliniti conditiile pentru incadrarea in grupa a 2-a de munca conform prevederilor legale si sa precizeze aceste perioade si procentul lucrat efectiv in grupa de munca.
Drepturi suplimentare la pensie (daca hotararea judecatoreasca va este favorabila) puteti primi incepand cu luna urmatoare aparitiei hotararii definitive a instantei de judecata.
Salariatii nu pot fi raspunzatori de faptul ca angajatorul nu a respectat prevederile legale si nu a intocmit documentele necesare acordarii de grupa de munca.