avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului

Buna seara,

Am fost oprit de catre organele de politie la un control de rutina si in urma testului cu etilotestul a rezultat ca am o alcoolemie de 0,51. Mi s-au luat probe de sange si am fost asigurat ca rezultatul final va fi de peste 0,80 ceea ce inseamna dosar penal. Permisul mi-a fost suspendat.

1. Care este pedeapsa minima sau maxima care o sa o primesc in cazul acesta?
2. Mai trebuie sa platesc si amenda in bani pe langa pedeapsa? Daca da intre cat si cat?

Am 21 de ani si sunt la prima abatere legala.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: bgeo20 , utilizator 23:34, 21 Decembrie 2013
Exista si abateri ilegale?
Daca rezultatul in probele biologice va peste 0.8 pedeapsa minima este condamnare cu suspendare iar consecinta anularea permisului de conducere.
M-am exprimat gresit. Am vrut sa spun ca nu am nicio abatere anterioara de la lege.
Pe langa pedeapsa respectiva, mai trebuie sa platesc o suma de bani? Sa stiu la ce sa ma astept.
Va multumesc pentru raspuns!
Instanta poate decide plata cheltuielilor judiciare catre stat, in jur de 250 de lei.

Din jurisprudenta sau cum "arata" o condamnare cu suspendare similara gasiti "detalii" accesand link-ul de mai jos (cazul este aproape identic, 0,52 in aer expirat)

[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,imi puteti si mie la ce consecințe ma incadrez ? Stan Constantin68 Stan Constantin68 In seara 31 05 2019 am fost oprit de un echipaj de politie si aveam o alcoolemie de 0,52 in aer pur expirat ,iar la probele de sange cu 0,82 ...nu am ... (vezi toată discuția)
Permisul auto careian careian buna ziua.as avea si eu o intrebare legata de retinerea permisului auto.In urma unui control de rutina in trafic am fost testat cu aparatul etilotest si mi-a ... (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)