avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt insarcinata si seful vrea sa desfiinteze postul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt insarcinata si seful vrea sa desfiinteze postul pe care il ocup.

Buna ziua!

Cu putin timp in urma seful mi-a spus ca ma va concedia, iar vestea s-a suprapus cu confirmarea ca sunt insarcinata (urmeaza sa depun adeverinta medicala si deci sa anunt oficial angajatorul).
In acest caz, seful ma mai poate concedia?
In acest moment firma se confrunta cu probleme economice pe motivul scaderii comenzilor de executie (eu sunt angajat tesa).
Este legal sa concediezi o femeie insarcinata???

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Dana
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 11:38, 14 Ianuarie 2010
@dana82 - Ca femeie insarcinata aveti drepturi speciale din momentul in care depuneti adeverinta care sa ateste starea de graviditate.
Daca ati primit decizia de concediere (nu anunt verbal!) inainte de a depune aceasta adeverinta, atunci aceasta decizie nu va mai fi anulata de anuntul starii dvs.
Daca nu ati primit deja decizia, va sfatuiesc sa trimiteti aceasta adeverinta cat mai repede la locul de munca.

@amalia.p - Daca va trece o luna in somaj tehnic nu este o problema pentru obtinerea indemnizatiei CIC.
Nu acceptati concediu fara plata. Acesta se da la cererea angajatului si, pe langa diminuarea venitului, daca dureaza o luna de zile va anuleaza dreptul la CIC (cu exceptia cazului in care aveti si alte venituri profesionale cu care sa acoperiti aceasta luna).
Daca angajatorul dvs are probleme financiare sau are o reducere a activitatii, va poate trimite in somaj tehnic sau sa va trimita in somaj. Ambele situatii va dau dreptul ulterior la CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire ccc + restructurare post salariata gravida elenajaad elenajaad Buna ziua! Doresc sa-mi reiau activitatea. Pe perioada cat am fost in ccc, angajatorul a angajat rand pe rand alte cateva persoane pt a-mi indeplini ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - am dreptul la somaj si salarii compensatorii? eeee eeee As dori sa stiu mai multe in legatura cu restructurarea de post la locul de munca : Daca se restrucureaza postul de la locul de munca , eu ca angaja ce ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa/angajata insarcinata atalinna atalinna In situatia in care firma este in insolventa,iar angajatorul a luat in evidenta faptul ca sunt insarcinata in luna 4,poate sa ma concedieze?Daca da in ce ... (vezi toată discuția)