avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cumpararea de produse din surse neautorizate
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cumpararea de produse din surse neautorizate

Buna seara
Nu demult un prieten a procurat un calculator de la o persoana care cel putin in opinia mea nu are dreptul sa vinda sau sa-si realizeze marfa daca nu are un o imputernicire de la o institutie a statului ce i-ar conferi acest drept.As vrea sa stiu daca e ilegala vinzarea fara imputernicire legala,care ar fi autoritatea care ar emite o asemenea conferire de drepturi si daca eu,in cazul in care cumpar ceva de la o sursa neautorizata,comit o infractiune.Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:21, 22 Decembrie 2013
daca nu are un o imputernicire de la o institutie a statului ce i-ar conferi acest drept.

Calculatorul apartinea unei institutii a statului sau pt ce imputernicire ?
Nu comiteti nicio fapta penala, riscul apare daca bunul e furat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare apartament ! alexsisco alexsisco Buna ziua o cunostinta, proprietar al unui apartament, are o problema mare, nu mai gaseste actul de proprietate si se teme daca i l-a furat cineva sa nu-i ia ... (vezi toată discuția)
Masina furata in germania si vanduta in romania Pilu Pilu Buna ziua, am o problema si as dori si parerea altora, cum ar fi mai bine sa se procedeze: Un prieten de-al meu se ocupa cu adus masini din Germania si le ... (vezi toată discuția)
Plata achizitie imobil - justificare sursa bani man4ice man4ice Buna ziua. Nu stiu daca este potrivit forumul unde pun intrebarea, dar cu scuze astept totusi raspunsuri. Eu personal nu am nici un fel de venit. Vreau ... (vezi toată discuția)