avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata achizitie imobil - justificare sursa bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata achizitie imobil - justificare sursa bani

Buna ziua.

Nu stiu daca este potrivit forumul unde pun intrebarea, dar cu scuze astept totusi raspunsuri.

Eu personal nu am nici un fel de venit.
Vreau sa achizitionez DIRECT PE NUMELE MEU un apartament de 35.000 euro. Plata vreau sa o fac eu personal la banca.
Banii ii primesc cash de la parinti care au vandut un alt apartament al lor.

Intrebare :

Exista riscul ca in timp sa fiu intrebat de cineva cum mi-am cumparat imobilul ?

Va multumesc
In principiu nu. insa la Banca veti avea de completat niste formulare si cu sursa d eunde provin banii. Sunteti casatorit/ă?
Multumesc pt. raspuns.

Nu , nu sunt casatorit.

Faptul ca la banca trebuie sa scriu si sursa e un lucru bun pt mine in fapt...
"Sursa" va fi langa mine sa zic asa...
Se poate verifica si ca parintii doar ce au vandut alta proprietate.

Nu stiam daca ,,, CADOUL cash primit de la parinti trebuie cumva "probat" .
Sa nu am probleme legat de provenienta banilor...
Faceti contract de vanzare-cumprare cu procuratori de fonduri prin donatie. darurile manuale se fac pana la o anumita suma, 25.000 RON.
Mai am o sora.
Acest contract cu procurator de fonduri implica ceva din urmatoarele situatii : ? :

- Sora poate emite pretentii la imobil ?
- Parintele procurator de fonduri pot emite pretentii la imobil ?
- EU cumparatorul imobilului pot vinde SINGUR fara procuratorul de fonduri imobilul oricand fara probleme imobilul ?

Sau aceasta "subtitlu" al contractului de cumparare este doar formal pt a indica provenienta fondurilor ?

Va multumesc
Sunt doua contracte intr unul singur. Sora va putea cere reductiunea donatiei daca i se va incalca rezerva succesorala la decesul parintilor, adica 1/4 din masa succesorala.
Procuratorii fondurilor prin donatie nu au nicio treaba cu aparamentul, puteti dispune de el cum vreti.

Alte discuții în legătură

Apartament ( contract ) laszlorobert laszlorobert Buna ziua ! Daca apartamentul a fost cumparat de catre parintii mei pe numele meu , expre ca sa nu fie impartit cu altii ,eu pot fi atacat in instanta de catre ... (vezi toată discuția)
Se poate trece un apartament pe numele unui elev major ? bojogel23 bojogel23 Buna seara ! Am o intrebare si precizez ca nu am cautat sa vad daca s-a mai adresat, iar daca am gresit, imi cer scuze. Parintii mei sunt pensionari si s-au ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)