avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata achizitie imobil - justificare sursa bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata achizitie imobil - justificare sursa bani

Buna ziua.

Nu stiu daca este potrivit forumul unde pun intrebarea, dar cu scuze astept totusi raspunsuri.

Eu personal nu am nici un fel de venit.
Vreau sa achizitionez DIRECT PE NUMELE MEU un apartament de 35.000 euro. Plata vreau sa o fac eu personal la banca.
Banii ii primesc cash de la parinti care au vandut un alt apartament al lor.

Intrebare :

Exista riscul ca in timp sa fiu intrebat de cineva cum mi-am cumparat imobilul ?

Va multumesc
Nu inteleg un lucru ...

In rezerva succsorala intra si acest nou apartament ?
Sau sora poate cere aceasta reductiune doar in cazul incalcarii 1/4 din masa succesorala a CELORLALTE bunuri ramase de la parinti ?

Pai daca vind apartamentul inainte de decesul parintilor ?

nu, ci doar donatia facuta de parinti in bani si daca aceasta incalca rezerva ei succesorala la decesul acestora. Masa succesorala a parintilor dvs va fi cimusa din toate bunurile acestora ce raman la decesul lor. Este posibil sa nu incalce este posibil sa incalce. apartamentul nu are nicio legatura, doar banii care vi se dau.
Va multumesc mult pt toate raspunsurile dvoastra.
Cred ca pana la urma o sa fac doar un contract de v/c clasic.

Singura mea ingrijorare era sa nu constituie un semn de intrebare provenienta banilor.
Dar avand parintii care au venituri , vanzarea recenta a altei proprietati si chiar faptul ca si eu am muncit cu acte vreo 10 ani... , faptul ca MOMENTAN nu produc venituri nu cred ca poate pune semn de intrebare cuiva.
Pana la urma e un prapadit de apartament de 35000 euro , iar eu nu am lucrat la stat (cu statul) niciodata...

Va multumesc frumos
La banca va trebui sa declarati ceva... orice act are un efect, daca nu e donatie, e imprumut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament ( contract ) laszlorobert laszlorobert Buna ziua ! Daca apartamentul a fost cumparat de catre parintii mei pe numele meu , expre ca sa nu fie impartit cu altii ,eu pot fi atacat in instanta de catre ... (vezi toată discuția)
Se poate trece un apartament pe numele unui elev major ? bojogel23 bojogel23 Buna seara ! Am o intrebare si precizez ca nu am cautat sa vad daca s-a mai adresat, iar daca am gresit, imi cer scuze. Parintii mei sunt pensionari si s-au ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)