Nu stiu daca este potrivit forumul unde pun intrebarea, dar cu scuze astept totusi raspunsuri.
Eu personal nu am nici un fel de venit.
Vreau sa achizitionez DIRECT PE NUMELE MEU un apartament de 35.000 euro. Plata vreau sa o fac eu personal la banca.
Banii ii primesc cash de la parinti care au vandut un alt apartament al lor.
Intrebare :
Exista riscul ca in timp sa fiu intrebat de cineva cum mi-am cumparat imobilul ?
In rezerva succsorala intra si acest nou apartament ?
Sau sora poate cere aceasta reductiune doar in cazul incalcarii 1/4 din masa succesorala a CELORLALTE bunuri ramase de la parinti ?
Pai daca vind apartamentul inainte de decesul parintilor ?
nu, ci doar donatia facuta de parinti in bani si daca aceasta incalca rezerva ei succesorala la decesul acestora. Masa succesorala a parintilor dvs va fi cimusa din toate bunurile acestora ce raman la decesul lor. Este posibil sa nu incalce este posibil sa incalce. apartamentul nu are nicio legatura, doar banii care vi se dau.
Va multumesc mult pt toate raspunsurile dvoastra.
Cred ca pana la urma o sa fac doar un contract de v/c clasic.
Singura mea ingrijorare era sa nu constituie un semn de intrebare provenienta banilor.
Dar avand parintii care au venituri , vanzarea recenta a altei proprietati si chiar faptul ca si eu am muncit cu acte vreo 10 ani... , faptul ca MOMENTAN nu produc venituri nu cred ca poate pune semn de intrebare cuiva.
Pana la urma e un prapadit de apartament de 35000 euro , iar eu nu am lucrat la stat (cu statul) niciodata...