avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina furata in Germania si vanduta in Romania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina furata in Germania si vanduta in Romania

Buna ziua, am o problema si as dori si parerea altora, cum ar fi mai bine sa se procedeze: Un prieten de-al meu se ocupa cu adus masini din Germania si le vinde aici. Aduce mai rar, asa cand, cum poate, nu asta e singura sursa de existenta. Bineanteles ca nu e autorizat sa faca asa ceva, ci "la negru" cum s-ar zice. Recent a cumparat o masina dintr-o piata de masini din Germania, a aduso in RO, pe care la data de 11 mai 2015 a vandut-o unei persoane din Bucuresti. De acolo din piata din Germania, masina a fost cumparata nu de la proprietar ci de la un intermediar. S-au facut acolo in piata toate acte de vanzare-cumparare intre prietenul meu si intermediar, dar intermediarul i-a dat si actele proprietarului. Deci s-au facut acte, in regula, tot. De vre-o 3 zile cand persoana din Bucuresti a vrut sa inmatriculeze masina pe numele sau nu a putut deoarece in 12 mai 2015 (deci la o zi dupa ce prietenul i-a vandut masina) masina a fost data in urmarire deoarece a fost furata acolo in Germania. Mai mult, Politia a si retinut si sigilat masina. Acuma cel din Bucuresti ii cere banii inapoi prietenului meu dar prietenul nu ar vrea sa-i dea deoarece el chiar a fost de buna credinta, n-a stiut si nici n-avea de unde sa stie ca masina e furata din moment ce s-a dat in urmarire dupa ce a vandut-o aici in tara. Ca daca stia nici n-o cumpara din Germania. As dori sa stiu, din punct de vedere legal, prietenul ar fi obligat sa-i dea banii inapoi sau nu, atata vreme cat el a fost de buna credinta. Eu cred ca nu, dar aici e o problema destul de spinoasa si anume, ca omul acela din Bucuresti care a cumparat masina l-a amenintat ca ceeace face el (prietenul) nu prea e legal (adica sa aduci din afara masini si sa le vinzi aici) si pe buna dreptate, asta poate sa fie contraventie sau infractiune sa aduci masini de acolo sa le vinzi aici fara sa platesti nimic la fisc. Bucuresteanul stie ca il are la mana cu asta si cred ca pe asta mizeaza el. Ca daca il reclama la Politie si se vor face cercetari poate sa iasa ceva neplacut pentru prietenul meu. Dv. ce ati face in locul lui (prietenului), cum ar fi mai bine sa procedeze ? De dat nu i-ar da banii dar se gandeste si la riscul daca il reclama la Politie ca face cumparari-vanzari de masini fara autorizatie in acest sens.Multumesc mult daca ma poate sfatui cineva.
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
Pilu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 15:33, 13 Iunie 2015
Daca se finalizeaza cercetarea si masina este scoata de sub sechestru, aceasta ii va reveni cumparatorului. Deci cumva, la un moment dat, cumparatorul poate ramane si cu masina si cu banii dati inapoi de prietenul dvs.
Acum prietenul stie daca vrea sau nu sa isi assume riscul unei reclamatii pentru evaziune fiscala.
Multumesc frumos :) =D> :hugall: :kissing:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr rosii itp expirat silviutza4u silviutza4u Buna ziua! Un prieten de-al meu si-a cumparat o masina de la un individ din Bucuresti care o aduse-se din Germania pe rampa fara numere,ITP sau Rca ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata ! liv.savu liv.savu Buna seara ! Ma confrunt cu o problema foarte delicata si am nevoie de niste sfaturi de la persoane specializate . Am cumparat o masina , care in urma ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare cumparare auto fara proprietarul masinii. ContSters176543 ContSters176543 buna ziua sotul meu a vindut masina cu buletinul meu,fara acordul meu,pot sa o recuperez? a facut cu cumparatorul act de vinzare-cumparare auto,luindu-mi ... (vezi toată discuția)