Comitetul executiv al asociatiei blocului in care locuiesc a luat hotararea in 2006 sa inchida 1/2 din intrarea in gangului inchis in vederea ridicarii unei constructii care a fost inchiriata firmei care functiona pana in acel moment in incinta blocului. comitetul a obtinut semnaturi 50%+1. .
Consider ca pentru obstructionarea intrarii in bloc era necesara si un acord de la pompieri caci in caz de cutremur, incendiu, etc e dificila evacuarea blocului. Pt ridicarea constructiei au obtinut doar un acord de la primarie, nimic mai mult.
1. Era suficient doar acordul, pe de o parte a 50% +1 din proprietari, pe de alta parte doar a primariei pt ridicarea constructiei?
Problemele blocului nu se discuta niciodata in adunarea generala si semnaturi pt astfel de probleme se iau la usa fiecarui apartament in parte. Pt ca majoritatea proprietarilor NU se prezinta la adunarile generale, comitetul se realege. Cum? Presedintele, de ex, inainte de fiecare adunare generala se duce la usa fiecarui apartament si cere sa i se ofere imputernicirea de a reprezenta interesele acestui apartament in adunarea generala care de fapt se tine pt realegerea presedintelui.
2. Este legala practica aceasta?
sa mai mentionez ca firma (care a mai inchiriat si alte spatii din bloc) pt care s-a ridicat constructia apartine familiei presedintelui. In plus, toata chiria pe care firma o varsa asociatiei este de 600 de lei lunar iar un apartament cu 4 persoane plateste intretinererea 800 de lei .
1-Sa intelegem ca presedintele de asociatie detine mandat pe viata ?
Problema cu acordul pentru executia constructiei pe calea de acces este la limita legalului,dar ,in situatia inexistentei formalitatilor legale de constructiei-indiferent de beneficiar,autoriutatea poate dispune sanctiuni pecuniare si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei
Nu ati precizat daca pentru spatiul respectiv exista documente legale de executie,proces verbal de receptie,inregistrare in cartea tehnica a constructiei ,notare la OCPI ?
2-Problema cu adunarea generala,cu dezinteresul proprietarilor demonstraza dezinteresul acestora pentru si fata de imobilul unde locuiesc
3-Ar trebui sa precizati concret care este nemultumirea dv principala restrictionarea caii de acces,aspectul ca acea constructie apartine presedintelui de asociatie ??
3-Intradevar aspectele precizate pot suspecta interese personale-dar fiind realizate cu acordul proprietarilor....
4-Referitor la restrictionarea caii de acces,pentru clarificarea situatiei,puteti sesiza oficial serviciul urbanism din primarie sau ISU
da, de fapt intrebarile mele erau in esenta 2
1. este legala restrictionarea caii de acces, pt care nu mi-am dat acordul si nu am acces la informatii. Caci se foloseste violenta verbala si chiar corporala cand un proprietar pune intrebari. Din intrebarile pe care le-am adresat Primariei am inteles doar ca aceasta asociatie a primit acceptul Primariei. Constructia dpdv legal, nu apartine presedintelui, ci asociatiei. Presedintele este doar chirias in baza unui contract incheiat de el insusi
2. daca procedura de obtinere a acceptului proprietarilor in orice probleme de asa calibru este legala
cu stima,
scuzati, a se citi <semnat de el insusi> si nu <incheiat de el insusi>
1. Dupa cum spuneti, a avut acordul proprietarilor, a avut acceptul Primariei, constructia apartine asociatiei iar locatarul (presedinte sau nu) plateste o chirie substantiala asa ca nu vad unde ar fi ceva nelegal acum in anul 2013 daca toate acestea s-au petrecut legal inca din anul 2006.
2. Obtinerea acceptului proprietarilor se poate realiza in adunarea generala statutara ori pe baza de tabel nominal asa cum prevede legea 230/2007 si HG 1588/2007. Ambele proceduri sunt legale.