avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu doreste sa dea nr inreg. cererii pt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu doreste sa dea nr inreg. cererii pt concediu crestere copil(tatal) si sa elibereze actele!

Buna ziua,
Revin cu problema angajatorului sotului meu...am mai postat pe 2 apr. ...Eu am nascut pe data de 6 martie, de la dir soc. sector 2 am inteles ca actele trebuiesc depuse dupa 42 zille,adica pe 17 apr. si sotul a anuntat angajatorul sau ca vrea sa intre in concediu pentru cresterea copilului,(el este agent de vanzari), unul din clientii lui nu mai achita o factura din noiembrie desi sotul meu la aceea perioada a luat bilet la ordin(practic si-a facut treaba) si cei de la firma il ameninta acum ca nu isi va primi actele completate pt indemnizatie daca nu rezolva problema cu acel client,eventual sa puna banii de la el!As dori sa stiu daca este normal sa ii faca astfel de probleme si ce am putea face noi?!....raspunsul l-am primit....Angajatorul este obligat sa-i elibereze toate documentele solicitate. Si mai ales ca s-a primit de la respectivul client si un instrument de plata bancar. Daca s-a refuzat la plata....nu mai este treaba agentului de vanzare.
Eu zis sa sesizati ITM-ul, sa solicitati in scris angajatorului sa va elibereze actele necesare si sa mentionati ca prin acesata incalca dispoztiziile art 40 alin 2 lit h) din codul muncii. Sa aveti si un exemplar pt dumneavoastra ca sa primiti numar de inregistrare. Si mai mentionati in aceea cerere, ca in situatia refuzului va adresati instantei de judecata..........
Problema este ca am facut cererea, a trimis-o la firma si cand a solicitat cererea cu nr de inregistrare nu i sa dat.Ce ne sugerati sa mai facem, in cazul in care mai este ceva de facut in afara instantei de judecata si eventual de unde sa incepem!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 18:34, 7 Aprilie 2009
Daca refuza sa va dea numar de inregistrare, trimiteti prin posta , cu confirmare de primire. Va fi dovada dumneavoastra ca ati solicitat cererea, in scris. Dupa acest pas, puteti incepe sa va ganditi la o reclamatie la ITM si la instanta de judecata.
Daca va grabiti, trimiteti prin curier cu confirmare de primire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul (tatal) la primirea actelor pt indemnizatie darkone darkone Buna ziua, Eu am nascut pe data de 6 martie, de la dir soc. sector 2 am inteles ca actele trebuiesc depuse dupa 42 zille,adica pe 17 apr. si sotul a anuntat ... (vezi toată discuția)
Anexa 14 somaj seitanirina seitanirina buna ziua, ianuarie-decembrie 2009 am lucrat la o firma de la care am plecat cu art 55, decizia de comun acord, pt ca nu au vrut sa ma bage in somaj. anul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta contributie somaj gucci_20 gucci_20 buna ziua, am o problema cu penultima firma, am toate actele pentru pentru somaj, am fost cu dosarul si mi se mai cere adeverinta cu contributia pentru ... (vezi toată discuția)