avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Pentru donatii e suficient procesul verbal
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Pentru donatii e suficient procesul verbal

Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau trebuie procese verbale de donatie?
Cel mai recent răspuns: ValeriuIon , utilizator 08:06, 21 Februarie 2014
Dacă obiectul donației il constituie un bun mobil in valoare mai mare decat 25.000 care este forma necesară? forma autentică sau este suficient sub semnatura privata?
@ValeriuIon: Daca obiectul donatiei este un bun mobil cu valoare de peste 25.000 lei, nu mai poate intra in categoria "dar manual" pentru care legea prevede exceptarea donatiei de la cerinta ad validitatem a formei autentice. Asa ca, daca nu se incadreaza in alta categorie speciala de exceptare (ex. donatii indirecte, deghizate...), este obligatoriu sa fie contract de donatie autentificat notarial, ca act semnat de ambele parti, sau oferta de donatie si acceptarea ofertei de donatie, ambele in forma autenificata... Altfel donatia nu e valabila...
Dar art. 1011 alin. (3) din cod civ. la ce situații se refera?
Multumesc de raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)
Donatiile online catre ong-uri Traian Cosma Traian Cosma Buna ziua. As dori sa (imi) clarific chestiunea donatiilor online catre ONG-uri, mai exact in ce baza legala se fac acestea avand in vedere ca legea specifica ... (vezi toată discuția)
Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? pe o anumită ... radan8 radan8 Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? Pe o anumită perioadă de timp (e.g. pe an/lună) sau pe tranzacție? De la o anumită persoană sau 25.000 / ... (vezi toată discuția)