Ma poate ajuta cineva cu pasii chemarii in judecata?
Este prima data cand apelez la o asa masura, si un avocat, sincer, nu-mi permit.
Am un teren luat de Ceausescu prin 1982, ulterior am incercat sa revendic proprietatea, iar Primaria comunei, mi-a atribuit un alt teren, pe cel luat fiind construit un muzeu. Am hartia prin care primaria se obliga la punearea in posesie, dar asta este redactata acum 7 ani. De atunci ma duc la primarie cam de 3 ori pe ani. Ultima lor solutie a fost sa le mai dau o suma de bani si sa-mi dea o parcela mai mare. Irelevant si fara folos.
De aceea apelez la dvs., sa-mi spuneti si mie pasii ce trebuiesc urmati pentru a chema in judecata Primaria comunei.
P.S. Un model de cerere am luat tot de pe un forum, am completato, am facut-o in triplu exemplar si am anexat copii dupa C.I, dupa hartia de punere in posesie si toate chitantele la ce-am cheltuit cu tevatura asta.
Daca ati completat cererea si ati anexat inscrisurile aferente, puteti merge cu ea sa o inregistrati la Judecatorie. Trebuie sa platiti si taxa de timbru. Dupa ce inregistrati cererea (in 3 exemplare) la Judecatorie, incepe procesul... si va decurge in functie de obiectul acesteia. Ar fi bine sa va prezentati la toate termenele.
As mai avea totusi o a doua intrebare, cu riscul de a parea putin lacom, dar mi se pare corect.
Exista posibilitatea de a cere o suma de bani, ca penalizare de intarziere, ce sa reprezinte cheltuielile de pana acum? Avand in vedere ca am 150km la fiecare drum, plus cazare daca s-a impus, masa, etc. si ca terenul, fata de 2006-2007, s-a devalorizat enorm, asa cum am mentionat si mai sus, s-au pierdut sume relativ mari de bani. Si toate acestea din vin exclusiv a primariei.
Daca veti avea castig de cauza, vei putea cere si aceste cheltuieli de judecata.Va trebui sa pastrati chitante, bilete de tren etc. pentru a face dovada cheltuielilor.
Punere in posesie
tudoru
Buna ziua,
Parintii mei au abtinut in instanta al unui teren ocupat abuziv de catre un vecin inca de pe vremea lui Ceausescu. Problema e ca acest vecin ... (vezi toată discuția)