avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspuns nefavorabil la contestare amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspuns nefavorabil la contestare amenda

Buna Ziua , mi-am vandut masina . cumparatorul a luat amenda , amenda mi-a venit mie , Am contestat amenda la judecatoria sec 3 .am atasat c-v certificat fiscal , procesul verbal samd.
Am primit Comunicare in care mi se spune ca in termen de 10 zile am obligatia de a indica "aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea; aratarea dovezilor pe care se sprijina fiecare capat de cerere iar pentru martori , numele prenumele si adresa de domiciliu"

Ce trebuie sa fac ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 07:46, 28 Decembrie 2013
Pentru Raspuns trebuie sa platesc taxa de tibru iar ?

Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu este vorba despre un răspuns nefavorabil, ci este vorba despre o procedură prevăzută în Codul de procedură civilă. Plângerea dvs. nu a fost încă soluţionată şi nici măcar nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Trebuie să trimiteţi instanţei, în termen de zece zile, toate informaţiile solicitate. În măsura în care, de exemplu, nu aveţi probe de solicitat (înscrisuri, martori etc.), veţi menţiona aceasta în răspunsul pe care îl veţi trimite instanţei. Pentru acest înscris nu datoraţi taxă judiciară de timbru.
Nu ati stiut sa faceti plangerea si instanta va cere lamuriri.
In functie de temeiurile din PV de contraventie si de situatie, gasiti justificarea de drept; cea de fapt numai dv. o stiti.
Consultati un avocet.se pare ca plangerea facuta de dvs are foarte multe lipsuri, fapt care va duce la respingerea ei, desi ati putea avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in editarea cererii de contestatie unui pv-amenda radar gabortrinfa gabortrinfa Am depus o Cerere de contestatie impotriva unui Proces Verbal-amenda radar. Dupa depunere, la careva zile am observat ca am facut o greseala de redactare ce ... (vezi toată discuția)
Cum mai pot adauga acte si precizari la cererea de chemare în judecata? ContSters277537 ContSters277537 Am depus pe 31 iulie prin posta o cerere de chemare in judecata. Cum mai pot adauga niste precizari la actiune si niste dovezi de care am uitat cind am ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala la un proces verbal dragostan dragostan Buna ziua am depus o plangere pentru ca am luat o amenda pt alarmarea falsa a politiei cam acum doua saptamani. Am primit acuma acasa o \\"Comunicare Adresa\\" ... (vezi toată discuția)