avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

O problema de ordin moral am. Daca tatal meu a murit si eu am testament si ulterior am facut un precontract de vanzare cumparare, la un birou de avocatura, acum 4 ani cu clauza de intretinere si inmormantare, dar nu s-a finalizat actul de vanzare-cumparare. Daca fratele meu nu a vrut sa contribuie la inmormantarea parintelui, cum se face impartirea mostenirii ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters255159 , utilizator 05:46, 28 Decembrie 2013
In primul rand, din mostenire se deduc cheltuielile de inmormantare, dovedite. Apoi, presupunand ca mama dvs este decedata si ca mostenitori sunteti doar dvs si fratele, fratele are dreptul la 1/4 ( rezerva sa succesorala) iar dvs la 3/4 din mostenire.
da am toate chitantele doveditoare de la inmormantare. Mama e divortata . Ce a avut tata e dupa divort,Intrebarea mea personala e ...ceea ce am antecontractul de vc e atacabil ?
Cu cine ati incheiat antecontractul? Mai exista si alti copii ai tatalui dvs, rezultati dupa divortul de mama? Mai sunt si alte aspect care sunt importante pentru a putea beneficia de un raspuns cat mai concis, insa nu le cunoastem! Asa ca, va indrum sa va adresati unui notar bun,prezentand acestuia toate actele avute....success!
Antecontractul l-am incheiat intre mine si tatal meu pe o parte a imobilului. si printre altele se specifica in antecontract ca o sa am grija de el, il ajut cu mancare si medicamente ....etc.
Are vreo valoare acest antecontract ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere ? mariapopescu mariapopescu Situatia este urmatoarea: mama a decedat de peste un an de zile,nu s-a facut dezbaterea succesorala,iar in casa parinteasca a ramas sa locuiasca tatal meu,in ... (vezi toată discuția)
Precontract de vânzare-cumpărare cotă moștenită dintr-o casă. care pot fi consecințele pentru părțile din precontract dacă ceilalți moștenitori nu vor fi de acord cu vânzarea? Criticul Criticul Aș dori să aflu care sunt urmările și solutionarea unei probleme cauzate de către unul dintre succesori care a făcut un precontract de vânzare a unei ... (vezi toată discuția)
Proces MariusBucur MariusBucur Buna ziua.Vreau sa va expun problema mea.Eu am avut incheiat cu mama un contract de intretinere in care mama si a pastrat dreptul de uzufruct viager.Mamam mea ... (vezi toată discuția)