M-am casatorit de curand si am luat numele sotului. Pasaportul meu este valabil inca 3 ani dar este bineinteles pe numele de fata. Trebuie sa calatoresc in afara Europei si nu am timpul necesar pentru schimbarea pasaportului cu noul nume. Va fi vreo problema la iesirea din tara in conditiile in care biletul il iau tot pe numele de fata si va coincide deci cu numele din pasaport?
Va multumesc anticipat de ajutor si va urez SARBATORI FERICITE!
Conform art. 18 alin. 2 din oug 97/2005 in termen de 15 zile de la modificarea numelui, prenumelui titularului, prenumele parintilor, data sau locul nasterii, ca urmare a casatoriei, divortului sau pe cale administrativa, persoana fizica in cauza ori reprezentantul sau legal are obligatia sa solicite serviciului de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate.
Daca achizitionati biletul de calatorie inainte de schimbarea CI nu vad sa existe o problema plecarea cu un pasaport pe care este inscris numele anterior casatoriei.
Chiar si in situatia in care va schimbati CI dupa termenul de 15 zile veti plati doar o amenda.cuprinsa intre 40 si 80 de lei.