avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

buna seara! intrebarea mea este ce pedeapsa ce poate primi pentru vatamare corporala din culpa(accident de circulatie),56 zile ingrijiri medicale.In cazul in care se da inchisoare cu suspendare cam pe ce termen,iar daca se anuleaza permisul de conducere dupa cat timp se mai poate da examen pentru obtinerea altui permis .mersi mult
multumesc pentru raspunsuri,nu este vorba de mine,de o ruda,dar nu conteaza.poate fi si o alta pedeapsa,de exemplu amenda penala?daca stiti din experienta.
In cazul vatamarii corporale din culpa ca pedeapsa alternativa , e prevazuta si amenda penala .
In schimb , aceasta sanctiune are un rol mai putin aflictiv , putandu-se dispune daca imprejurarile in care fapta a fost savarsira ii confera acesteia un pericol social mai redus.
Reabilitarea este tot una de drept.


Atentie ! Aplicarea unei pedepse , nu conduce la lipsa obligatiei de a plati daune materiale /morale pt prejudiciul efectiv cauzat.


Oricum , impacarea / retragerea plangerii penale prelabila poate opera chiar in apel /.recurs , deci pana la ramanerea definitiva a hotararii, dispunandu-se incetarea procesului penal (nu vor exista mentiuni in cazier )
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier grav razvandrumea razvandrumea Buna ziua!Acum aproape 3 ani am avut un accident rutier in care eu am fost vinovat ,lovind o persoana pe trecerea de pietoni.Persoana s-a ales cu mai multe ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cu victime drakushor drakushor Buna seara, Am avut un accident rutier iar in masina cealalta au rezultat 3 victime , eu soferul celeilalte masini am fost dus la spital , din pacate ... (vezi toată discuția)
Sanctiune accident trecere de pietoni kalasnikov kalasnikov salut..imi cer scuze daca a mai fost initiat acest subiect in alta parte dar eu nu l-am vazut. intrebarile mele sunt simple. 1. ce sanctiune se aplica ... (vezi toată discuția)