avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal

Sotul meu a primit o citatie in calitate de martor la parchetul de pe langa inalta curte de casatie si justitie bucuresti.I se spune nr dosarului dar nu spune in legatura cu ce , despre ce dosar este vorba.Am incercat sa caut dosarul pe pagina lor dar nu mi-l da pt ca nu stiu partea, obiectul.Ce facem in cazul asta?Nu suntem din bucuresti , avem de parcurs o distanta f mare, cine ne deconteaz drumul?
Dar cel mai mult am dori sa stim despre ce dosar este vorba pt ca nu a avut asemea probleme, niciodata nu a fost in instanta sau probleme cu legea, ceva de genul.
Ultima modificare: Joi, 26 Decembrie 2013
croi, utilizator
Daca este audiat in calitate de martor trebuie sa declare adevarul.
Daca va declara neadevarat poate raspunde penal.
Are dreptul de a fi insotit si de avocat.
Nu primeste avocat din oficiu.
Nu aveti unde sa gasiti informatii online daca dosarul se afla la Parchet, doar despre dosarele aflate pe rolul instantelor de judecata gasiti informatii, dvs aveţi obligaţia să vă prezentaţi la locul, ziua, ora menţionate în citaţie şi aveţi datoria să declaraţi tot ce ştiţi cu privire la faptele cauzei, dacă aveţi nelămuriri puteţi solicita informaţii suplimentare de la organul judiciar care a emis citaţia.

ART. 190 c.p.p
Sumele cuvenite martorului, expertului şi interpretului
Martorul, expertul şi interpretul chemaţi de organul de urmărire penală ori de instanţa de judecată au dreptul la restituirea cheltuielilor de transport, întreţinere, locuinţă şi altor cheltuieli necesare, prilejuite de chemarea lor.
#M36
Martorul, expertul şi interpretul care sunt salariaţi au dreptul şi la venitul de la locul de muncă, pe durata lipsei de la serviciu, pricinuită de chemarea la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată.
Martorul care nu este salariat, dar are venit din muncă, este îndreptăţit să primească şi o compensare.
#B
Expertul şi interpretul au dreptul şi la o retribuţie pentru îndeplinirea însărcinării date, în cazurile şi condiţiile prevăzute prin dispoziţii legale.
Sumele acordate potrivit alin. 1, 3 şi 4 se plătesc pe baza dispoziţiilor luate de organul care a dispus chemarea şi în faţa căruia s-a prezentat martorul, expertul sau interpretul, din fondul cheltuielilor judiciare special alocat. Aceste sume se plătesc martorului imediat după înfăţişare, iar expertului şi interpretului, după ce şi-au îndeplinit însărcinările.
#M36
Suma care reprezintă venitul arătat în alin. 2 se plăteşte de cel la care lucrează martorul, expertul sau interpretul.
Cu ce se ocupa DIICOT, ce investigheaza, ce fel de cazuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi libera mirela 2 mirela 2 Daca sunt chemata ca martor la un proces,cu citatie primita sau termen luat la cunostiinta, trebuie sa imi fac cerere de concediu ptr 1 zi sau angajatorul ... (vezi toată discuția)
Proces ani - citatie martor CPE CPE Buna ziua, Sunt din Bucuresti, am fost citat ca martor impreuna cu sotia intr-un proces intentat de ANI (am cumparat niste bunuri de la o anumita persoana, ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie pentru martor marinica71 marinica71 am primit o citatie de la politia buzau sa ma prezint in calitate de martor privind savarsirea infractiunii de furt.eu locuiesc la iasi si nu am timpul necesar ... (vezi toată discuția)