avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale compensare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

compensare

Buna,
Va propun urmatoarea speta: Intre doua societati se face o compensare la vreo patru luni de la data scadentei facturii pentru o parte din suma (compensarea se face tocmai atunci din cauza debitorului care a amanat cat a putut acest moment). In cadrul actiunii in instanta se respinge dobanda legala solicitatata de la data scadentei si pana la data compensarii, sub motivarea: "compensarea stinge datoria cu accesorii cu tot" Din cate cunosc din reglementarile in vigoare in acest moment, compensarea produce efecte de la data completarii ordinului de compensare.
Cum vi se pare solutia instantei? Are cineva vreo alta opinie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:36, 8 Aprilie 2009
ciudata solutie, in fond banii sunt fructiferi, producand dobanda de la data scadentei si pana la data platii efective, art.43 C. comercial.
compensarea nu are cum sa inlature acesta caracter al banilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati de intarziere/dobanda comerciala sophia_sb sophia_sb A avut cineva vreun dosar, in care obiect era plata de penalitati/dobanda comerciala pe ultimii trei ani, calculata la facturi care au fost achitate prin ... (vezi toată discuția)
Tva-ul la incasare si compensarile George Moraru George Moraru In toata nebunia asta cu TVA-ul la incasare mai arunc si eu o piatra: Compensarea cu ordine de compensare a datoriilor reciproce intre doua firme se mai ... (vezi toată discuția)