avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suma de bani incredintata spre pastrare si sustrasa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suma de bani incredintata spre pastrare si sustrasa prin efractie

Buna ziua . O suma de bani a fost incredintata mamei mele spre pastrare de catre o vecina dar i-a fost sparta casa si exista o ancheta in acest caz dar acum vecina ii cere banii mamei si a inaintat proces civil . Pot cere suspendarea procesului pana la finalizarea anchetei penale sau trebuie sa cer respingerea procesului ca fiind fara fond avand in vedere ca procuratura a dat NUP pentru o plangere penala pe care vecina a cerut-o ca abuz de incredere ? Este obligatorie medierea inainte de proces in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: nama , utilizator 15:09, 27 Decembrie 2013
Informarea privind beneficiile medierii este obligatorie daca dosarul a fost depus dupa data de 01.08.2013.

Puteti solicita suspendarea ds civil pana la solutionarea celui penal, daca in penal s-a inceput urmarirea.
Buna ziua!Multumesc mult ptr raspunsul prompt.As dori sa va intreb daca in intampinarea pe care trebuie sa o trimita mama trebuie specificat numarul dosarului aflat in desfasurare ptr furt cat si faptul ca vecina nu a apelat la mediator inainte de a-i intenta proces civil.Va dati seama ca ptr o femeie de 65 ani cu probleme de sanatate numai gandul ca ajunge in tribunal este terifiant.Multumesc mult si sarbatori luminate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)
Actioneaza amnistia? celdecolo celdecolo [b]Dupa aproape 3 ani de lupte,bani cheltuiti,etc,dosarul cu ancheta unui furt din locuinta la care procuroarea de caz a dat NUP se va intoarce la ... (vezi toată discuția)
Care este procedura referitoare la informarea cu privire la avantajele medierii? danaa1 danaa1 Buna ziua Am depus o plangere la politie impotriva unei alte persoane,ca politia sa ma ajute sa obtin cea ce doresc. Politia mi-a dat raspuns,in care ... (vezi toată discuția)