avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema asigurare ASTRA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema asigurare ASTRA

Buna seara.Am si eu o mare problema pe care sper sa o rezolv pe acest site.DECI: IN 25-10-08 am cumparat un vehicul din bucuresti,eu locuind in Curtea de arges.Pe 01-11-2008 asigurarea acesui vehicul expira,asa ca am mers la ASTRA Curtea de arges pr]entru a reinnoi polita.Aceasta polita am reinnoit-o pe numele proprietarului de drept ,eu in aceasta perioada naradiind vehiculul,stiti cum e RAR,ACTE,etc.Brokerul m-a trecut pe mine la utilizator.pPe data de 25-10 -2008 am radiat vehiculul si l-am inmatriculat in arges.pe 06-12-2008am comis un accident soldat ,din fericire,doar cu pagube materiale,Dupa toata tevatura,politie,constatari,masuratori,permis suspendat,etc,pe 08-12,m-am prezentat ,impreuna cu persoana implicata la ASTRA.Acolo alte declaratii ,dar si lamentari ca polita nu ar fi valabila,ca sa vedem ce se poate face,dar in final cu promisiunea ca se va rezolva.Ieri,06 APRILIE2009,surpriza:m-a sunat brokerul cum ca sa merg la dansul sa dau o declaratie pt.inchiderea dosarului.De buna credinta ,azi ,07 APRILIE,m-am prezentat la ASTRA,unde am fost anuntat ca firma nu poate plati reparatia in valoare6400RON,deoarece dosarul afost respins de consiliu,cu motivatia ;POLITA ISI PIERDE VALABILITATEA O DATA CU RADIEREA MASINII???!!!ASA O FI???CE E DE FACUT?SA MERG LA CSA? VA MULTUMESC CU RESPECT
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:26, 9 Aprilie 2009
Eu asa apreciez,din ceea ce ati scris asa reiese.Polita nu era valabila,nu stiu de ce aceasta a fost luata in calcul la un moment dat,poate a avut cineva mustrari de constiinta,dar nu avea cum sa rezolve situatia.Nu inteleg cum brokerul a intocmit devizul de reparatii...nu se ocupa cu asa ceva.
Oricum va costa si este pacat,si eu am patit-o la un moment dat,am reinnoit o polita RCA,era client vechi si nu mi-a spus ca s-a schimbat proprietarul masinii,avea doua firme.Norocul meu a fost ca accidentul a fost minor dar oricum mi-a parut rau sa scot bani din buzunar...clientul meu fidel n-a avut nici o responsabilitate,desi a promis ca va contribui cu jumatate.
Regulile sunt clare,pentru mine a fost o lectie importanta.
elenaerdei a scris:

Multumesc mult,eu nu am stiut,spre exemplu,ca victima se poate adresa oricarui asigurator si acesta va inainta cererea si documentele anexate.

Pentru cei interesati, am publicat la "Documente utile" , documentul Cerere de despagubire FPVS cu explicatiile necesare.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
nucu$, utilizator
care sunt pasii de urmat ppentru reparatia unui vehicul implicat intr-un accident de circulatie?mergi la firma unde cel care te-a lovit are incheiata asigurarea RCA,aceasta firma intocmeste dosarul preliminar,il trimite spre aprobare consiliului,acesta aproba dosarul ,implicit reparatia masinii,tu duci masina la service-ul agreata de asiguratorul celui vinovat de accident,aia iti repara autovehiculul,respectiva firma plateste service-ul,si toata lumea e multumita.sau nu-i asa?
Aproximativ cam asa.acu mici corecturi:
1.Se merge cu auto si se avizeaza dauna la Asiguratorul RCA pe baza:PV politie(sa cuprinda inclusiv contolul etilotest, si semnatura de accept al asiguratului/vinovat),copie RCA vinovat.
2.Inspectorul de daune deschide dosarul de dauna, pe baza documentelor de la pct.1 + certif.inmatriculare auto,copie CI/BI pagubit, copie permis conducere pagubit, in urma verificarii si fotografierii avariilor, intocmeste un p.v. de constatare a pieselor de inlocuit/reparat ,pe care il inmaneaza pagubitului pentru a merge la service(numai daune vizibile fara demontare)
3.Service-ul intocmeste devizul pentru constatarea primita si cere o reconstatare ,daca apar si alte defectiuni la demontare.
4.Se cere aprobarea devizului , dupa accept se executa reparatia si se preda masina proprietarului, decontul facturii il face Asiguratorul.
5.Sunt cazuri in care Asiguratorul are inspectori de teren la service-urile cu care are conventie ,sau chiar accepta constatarea direct de catre service-ul in conventie.Nu dau nume ca sa nu fac reclama gratuita;)
6. ATENTIE:sunt service-uri care invoca neseriozitatea Asiguratorului (plata cu intarziere) si solicita pagubitului sa achite el factura urmand sa recupereze banii de la Asigurator! Precis devizul va fi umflat si la decontare "barbierit" de inspectorul de daune (pe buna dreptate).Nu muscati!#-o
Observati ca nu exista Consiliu!
Lucrurile se schimba daca vinovatul contesta P.V. politie sau daca au fost victime si deci o cercetare penala.In acest caz politistul elibereaza o autorizatie de reparatie pentru vehicul , urmand ca celelalte daune sa se ceara/obtina prin hotararea definitiva a instantei in care victima s-a constituit parte civila pentru daune.Reparatia se face pe baza acestei autorizatii inclusiv reconstatarile reparatorului,urmand ca restul pretentiilor sa fie platite dupa proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru rca Iulica popica Iulica popica Buna ziua, Am fost implicat de curand intr un accident auto cu 3 vehicole implicate. Mai exact am fost prins la mijloc. Am mers la politie, vinovatul si a ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident autox-( alek_s alek_s nu stiu pasii ce trebuie urmati in calitate de pagubit am incercat sa citesc ordin csa20 din 2008 dar nu inteleg bine fiecare act cand trebe facut si nu as ... (vezi toată discuția)
Polita rca expirata skydome skydome Buna seara, In data de 17 ianuarie 2010 am suferit un accident auto in care autoturismul a iesit de pe carosabil intr-o curba fiind polei si s-a ... (vezi toată discuția)