avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire de catre executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire de catre executor judecatoresc

Buna ziua !
Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ,incepand cu februarie 2013. Poprirea mi se retine din salariu, in fiecare luna cate 429 lei, eu primind salariul pe card. In iunie 2013 am primit o noua comunicare privind actualizarea creantei de 1978 lei , la care se adauga o noua suma de cheltuieli de executare in valoare de 743 lei, iar executorul imi blocheaza contul de card in care mi se vireaza salariul . Mentionez ca poprirea se desfasoara conform graficului de rambursare, suma fiind retinuta pe statul de plata ,si virata in contul executorului. In decembrie 2013, mi se trimite o noua comunicare in care mi se specifica faptul ca am de plata suma creanta de 2175 lei (?) plus cheltuieli de executare de 874 lei ! Dupa o convorbire telefonica in care executorul recunoaste ca poate fi o greseala de calcul , ma trezesc ca banca unde am contul de salariu imi trimite un mesaj ca mi s-a blocat cardul in vederea popririi sumei de 2522 lei .Intrebare mea este : este legal sa imi blocheze dintr-o data tot salariul de pe card , din moment ce mi se opreste DIRECT DIN SALARIU , suma lunara legala de o treime din venitul meu ,eu nemaiavand alte venituri ? Si unde ma pot adresa sa depun o reclamatie impotriva acestui executor , daca ceea ce face este abuziv si ilegal?

Va multumesc mult si astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: MarCos1972 , utilizator 08:41, 4 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorii judecatoresti, de regula, comit abuzuri in sensul de a se imbogati pe spezele debitorilor in sensul de a reinventa executari silite deja puse in executare! Altfel, achiesez la ce a postat gi-jane2!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@papati & @marian72
Aveti dreptate, se poate formula impotriva executorului judecatoresc o plangere penala pt. infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, pt. infractiunea de abuz in serviciu in forma calificata, pt. infractiunea de purtare abuziva...si or mai fi. Unde sa o depuneti vi s-a aratat.Plangerea penala nu exclude actiunea civila, adica contestatia la executare si nici actiunea in pretentii, dupa cum nu exclude nici o sesizare catre camera executorilor judecatoresti de pe langa curtea de apel in aria de competenta a careia aveti domiciliul. Nu uitati sa consultati un avocat ! Succes !
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
DlGoe, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai sunteti in termenul de 15 zile de contestare a executarii silite, formulate contestatia si depuneti-o la judecatoria unde are sediul executorul sau creditorul dvs. Intrebarea este urmatoarea: nu cumva ati avut mai multe dosare de executare silita? Nu cumva poprirea a doua si/sau a treia vi s-a facut pentru alte creante neplatite?Adica este posibil sa aveti si un imprumut la Banca si aceasta sa va execute in baza contractului de credit (care este titlu executoriu) intrucat nu ati mai platit ratele lunare? Daca sunt mentionate alte dosare de executare in cadrul carora s-a facut executarea silita prin poprire, atunci trebuia sa le contestati pe fiecare in parte. In tot cazul, angajatorul dvs trebuia anuntat pentru ca nu este legal sa va fie oprita o suma mai mare de 50% din venitul lunar, iar daca s-a intamplat asa ceva, angajatorul poate fi tras la raspundere si nu executorul judecatoresc (acesta nu a dispus retinerea unei plati "x" lunar, ci a transmis la angajator ca trebuie sa va retina din salariu pana la stingerea creantei de"y"lei).
Asa ca mergeti la serviciu si solicitati angajatorului sa va retina doar 50% din salariu iar restul sa va fie dati personal prin casieria unitatii, pentru a inlatura abuzurile creditorilor.In parallel veti merge in continuare cu contestatia formulate....success!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare un abuz si sper sa fie si o lege care protejeaza o persoana de a avea conturile blocate. Executorul judecatoresc comite o ilegalitate blocand conturile datornicului? Daca da, care e? Moral nu e (poate insemna imposibilitatea achitarii unor rate, hrana copiilor, facturi furnizori, etc), dar e legal?

Exista o lege care obliga un executor sa urmeze o procedura pentru recuperarea prejudiciului? Is curios si pe ce se bazeaza cand solicita cheltuielile piperate de executare silitata.

Am inteles ca se poate face contestatie si sa platesti doar 1/3 din salariu, dar nu era normal sa fie asta o procedura implicita?!

Exista o lege care obliga un executor sa urmeze o procedura pentru recuperarea prejudiciului? Is curios si pe ce se bazeaza cand solicita cheltuielile piperate de executare silitata.

Codul de procedura civila si Ordinul nr. 2.561/C din 30 iulie 2012 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului justiţiei nr. 2.550/C/2006 privind aprobarea onorariilor minimale şi maximale pentru serviciile prestate de executorii judecătoreşti.

Alte discuții în legătură

Executare silita. MARINA11 MARINA11 Am primit de la un executor judecatoresc proprire pe salariul unui angajat (pentru un credit neachitat). Care este procentul maxim care poate fi retinut ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva Roxana1213 Roxana1213 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi s-a pus poprire pe cardul de salariu de mai bine de 3 saptamani. Am luat legatura cu executorul ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)