avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi copil din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi copil din afara casatoriei

buna ziua,am cateva nelamuriri....sotul meu are un copil dintro relatie consensuala cu o femeie din alta tara ... ea a plecat cu altcineva de origine cu care a ramas insarcinata cu al doilea copil ...de atunci sotul meu a venit acasa si nu a mai tinut legatura cu ea nici cu copilul ,nu ii plateste nici pensie alimentara ,copilul este pe numele lui .As`dori sa stiu ce drepturi are copilul acum ? eu am facut o casa cu sotul meu pe terenul lui, ce drepturi are copiliul asupra bunurilor?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:14, 28 Decembrie 2013
Daca copilul este recunoscut de tata, atunci el va avea drept la mostenirea bunurilor aflate in patrimoniul tatalui la data decesului acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenire VerTrad1 VerTrad1 Am nascut de curand. Sotul mai are un baiat dintr-o relatie de concubinaj. Sotul l-a recunoscut, ii poarta numele si plateste pensie alimentara. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa din partea tatalui ani.nastase ani.nastase tatal meu are 4 copii cu 4 femei,nefiind casatorit niciodata civil cu mama mea la fel cu si ce cele 3 femei.mama s-a despartit de el,neplatidu-mi pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara MimM MimM Buna! Vi-as fii tare recunoscatoare daca ati putea sa ma ajutati si pe mine! Sunt casatorita si am 2 copii tatal lor fiind sotul meu. In urma cu doi ani ... (vezi toată discuția)