avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vecini curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vecini curte

Buna seara si La Multi Ani!
Incep acest forum cu o problema legata de vecinul meu.
Este un fost politist pensionar, cu 3 masini de firma, care le spala obsesiv facandu-mi in dreptul curtii mele numai mizerie, balta si namol.
Am incercat pe cale amiabila si logica sa-l fac sa inteleaga ca, facandu-si el curat, imi face mizerie si balta mie.In zadar.
Am facut chiar si o sesizare oficiala la Politia Locala, care venind, doar au constatat problema si au sugerat "sa ne impacam in termeni amiabili", timp in care vecinul spala masina politiei, "ca el face ce vrea in dreptul proprietatii lui".
Intrebarea si rugamintea mea, este:cum pot legal si juridic sa reclam vecinul (si unde) ca sa nu-mi mai faca mizerie in dreptul proprietatii mele?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
un_cetatean_model, utilizator
Cel mai recent răspuns: un_cetatean_model , utilizator 20:29, 1 Ianuarie 2014
Solicitati oficial comandantului unitatii de politie sa dispuna masurile legale
Multumesc de raspunsul prompt.
Comandantul de politie locala se ocupa de astfel de sesizari?
Sesizarea ce format ar trebui sa aiba(ce trebuie sa solutioneze ei ca urmare a reclamatiei mele)?
Subliniez ca nu am cunostinte juridice, singurile cai care le-am urmat au fost cele catre Politia Locala(fara rezultat), cele catre Garda de Mediu (nefolosind substante toxice etc, doar apa, fara niciun rezultat).
Vecinul momentan, mentionez inca o data, este pensionar, nu mai este in activitate(fost comisar de penitenciar).
Va multumesc!
Parerea mea e ca nu are ce masura sa ia comandandul politiei, sa ii dea amenda pt incalcarea pct 4 din legea 61/91 e cam fortat 4) aruncarea asupra unei persoane, constructii sau asupra unui mijloc de transport cu obiecte de orice fel, cu substante inflamante, iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, corosive sau care murdaresc.
La fel, nu puteti sa faceti plangere pt tulburarea de folosinta a locuintei, nu se inadreaza nici aici.

Ati putea sa il actionati in judecata pe obligatia de a face ( mai degraba de a nu face) sau mai practic, sa construiti un soi de pasarela din strada pana in curte sa depasiti portiunea de noroi sau alte solutii sa acoperiti zona cu materiale de constructie absorbante sau un strat mai gros de pietris fin, asa ceva.

Deci, teoretic poate sa-si spele masinile in strada fara sa poata fi tras la raspundere?
cred ca si practic :).
Mergeti intai la politie si vb cu comandantul asa cum v-a sfatuit ynocenta si vedeti ce iese.
Apoi, daca vreti si puteti dovedi un prejudiciu, il puteti actiona in judecata.
Pe vremea asta, nu e tocmai uscat afara, vara se usuca repede..Poate nu e tocmai o problema.

Alte discuții în legătură

Garaje - e legala spalarea masinii la 10 m de bloc? miliga73 miliga73 Am un vecin care i-si spala masina o data la 2 zile la garajul sau care e amplasat la 10 m de blocul meu. Este legal? (vezi toată discuția)
In centrul orasului, vecinul arunca zilnic la bordura galeti ... Mihai Laurian Mihai Laurian In centrul orasului, vecinul arunca zilnic la bordura galeti cu apa murdara, apa cu var , tot felul de culori si mirosuri de la animalele lor. Apa curge prin ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! am și eu o problemă cu un vecin care își ... Nicolcea Nicolcea Bună dimineața! Am și eu o problemă cu un vecin care își spală trotuarele și mașina personală în curte la el iar apa se revarsă pe stradă care e ... (vezi toată discuția)