avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la un petit al cererii de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la un petit al cererii de chemare in judecata

Se poate renunta la un petit al cererii de chemare in judecata referitor la daune interese, cerute pentru neplata salariului la timp conform Codului muncii art 166 alin 4, instanta solicitand sa motivez in fapt si sa prezint modul de calcul. Doresc sa se judece o data si sa nu se mai traga de timp.
Cum trebuie procedat, nu am avut nici o infatisare pana acum .
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 07:30, 14 Ianuarie 2014
Formulati o cerere scrisa in care aratati exact, clar si concis la ce renuntati si ce pastrati din actiune.
Nu ar fi fost rău dacă ați fi dat mai multe amănunte. Nu ați avut niciun termen până acum, însă instanța v-a pus în vedere să motivați în fapt solicitarea și să prezentați un mod de calcul? Probabil că vă aflați în etapa scrisă, prealabilă fixării primului termen de judecată. Asta înseamnă că trebuie să răspundeți instanței într-un termen de maxim 10 zile. Arătați instanței, în acest termen, că renunțați la capătul de cerere privind acordarea de daune interese.
Nu mi s-a indicat nici un termen de raspuns in adresa si doresc sa intreb daca nu am formulat si nici nu formulez nici un raspuns ce se intampla cu actiunea mea, se deruleaza in continuare si mi se respinge acea cerere de despagubiri sau se anuleaza intreaga actiune, prima cerere fiind de plata a salariilor neachitate de angajator.
Îmi pare rău, dar eu nu pot răspunde la întrebările dvs. dacă dvs. nu dați amănunte. Eu răspund aici în funcție de o anumită situație de fapt, situație pe care nu ați încercat deloc să o detaliați. Spre pildă, ar fi util de știu când a fost introdusă cererea de chemare în judecată pe rolul instanței, dacă a existat un termen de judecată iar dacă nu a existat nici un termen de judecată de ce scrieți în primul mesaj ”doresc sa se judece o data si sa nu se mai traga de timp.”. Afirmația ”doresc să nu se mai tragă de timp” vine în contradicție cu afirmația ” nu am avut nici o infatisare pana acum”. Dacă nici măcar nu a fost stabilit termen în cauză, nu avea cine și cum să ”mai tragă de timp”.

Postați aici, fără date personale și fără număr de dosar, adresa pe care ați primit-o de la instanță. Vă rog să redați aici întreg conținutul adresei, nu doar pasaje.
Cererea de chemare în judecată a fost introdusa in noiembrie 2013 si era intocmita pe baza dispozitiile art. 159 – 161; art166 alin 1;2;4, art 168-171 din Legea 53/2003 modificata si completata(Codul muncii), cerand:
1- obligarea paratei la plata salariilor neachitate pentru perioada aprilie-iunie 2013
2-plata de 100 lei despagubiri .
Instanta mi-a transmis urmatoarea adresa cu acest continut:

" In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus ,in calitate de reclamant va solicitam sa motivati in fapt petitul doi al cererii,precum si sa precizati clar ce anume reprezinta aceasta suma, precum si modul sau de calcul."

Suma de 100 lei am cerut-o in baza art 166 alin 4 asta fiind aprecierea mea de despagubire datorita faptului ca nu mi s-a platit salariul la timp si nici pana in prezent, nu am un anumit mod de calcul.
Renunt la ea daca in urma cererii cum a fost formulata nu se poate judeca, dar cum trebuie sa procedez ? Nu am avut termen de judecata stabilit pana acum.

Alte discuții în legătură

Litigii de munca / drepturi banesti Adrian_gda Adrian_gda Buna seara tuturor membrilor si cititorilor prezentului forum. situatia cu care ma confrunt este urmatoarea, sotia mea a incheiat un contract de munca in prima ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca ContSters202218 ContSters202218 Daca am inchis un dosar in codul muncii cu art.246 c.p.c cu renuntare la judecata cererii pot sa mai deschid un nou dosar tot in codul muncii sau sa continui ... (vezi toată discuția)
Se respecta codul muncii??? Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 Buna dimineata. Am initiat un litigiu de munca datorita faptului ca am fost concediat ilegal(fara sa existe un referat, fara sa se faca o cercetare ... (vezi toată discuția)