avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la un petit al cererii de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la un petit al cererii de chemare in judecata

Se poate renunta la un petit al cererii de chemare in judecata referitor la daune interese, cerute pentru neplata salariului la timp conform Codului muncii art 166 alin 4, instanta solicitand sa motivez in fapt si sa prezint modul de calcul. Doresc sa se judece o data si sa nu se mai traga de timp.
Cum trebuie procedat, nu am avut nici o infatisare pana acum .
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 07:30, 14 Ianuarie 2014
Va redau mai jos din motivarea unei hotarari judecatoresti , acre av poate ajuta la problema dvs:
"Cât priveşte recursul declarat de reclamant având ca obiect acordarea de daune morale, Curtea a reţinut culpa angajatorului care nu şi-a îndeplinit principala obligaţie ce-i revenea şi anume de a plăti salariul reclamantului , ajungându-se în situaţia nefirească şi injustă ca reclamantul să presteze munca, dar fără a primi nicio remuneraţie, ceea ce ar putea echivala cu o muncă forţată stabilită în mod nelegal.

Aşadar , lipsa oricărui venit pe o perioadă care s-a prelungit în timp, a produs, cu certitudine consecinţe negative asupra reclamantului, atât pe plan psihic, prin disconfortul creat, dar şi pe plan familial şi social, fiind diminuat în mod evident standardul de viaţă al reclamantului, care a fost nevoit să locuiască cu familia la rude, fiindu-i pusă în primejdie atât propria întreţinere, cât şi pe cea a celorlalţi membri ai familiei, mai ales că era susţinătorul de bază al familiei sale în acea perioadă.

În consecinţă, în temeiul art.269 alin.1 C.muncii,Curtea a apreciat că, pentru o reparaţie integrală a prejudiciului material şi moral suferit de reclamant din vina angajatorului, se justifică şi acordarea sumei de 1.500 lei cu titlu de daune morale."
( Curtea de Apel Ploieşti, Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia civilă nr. 2084 din 16 decembrie 2010 )
psorinp a scris:
Renunt la ea daca in urma cererii cum a fost formulata nu se poate judeca, dar cum trebuie sa procedez ?

Da... În adresa trimisă de instanță trebuia să existe un termen până la care dvs. puteați să faceți aceste precizări și mențiunea că, în caz contrar, cererea de chemare în judecată va fi anulată. Este o omisiune destul de gravă.a instanței.

În situația în care nu se comunică instanței datele solicitate, cererea de chemare în judecată se anulează în întregul ei, nu doar parțial. Părerea mea este că, în acest moment procesual, dvs. vă veți modifica cererea de chemare în judecată. Modalitatea v-am spus-o și eu, și Car3men. Trimiteți o cerere scrisă instanței.
Va multumesc de raspunsuri, am sa inaintez instantei o cerere de renuntare pentru al doilea capat de cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca / drepturi banesti Adrian_gda Adrian_gda Buna seara tuturor membrilor si cititorilor prezentului forum. situatia cu care ma confrunt este urmatoarea, sotia mea a incheiat un contract de munca in prima ... (vezi toată discuția)
Litigii de munca ContSters202218 ContSters202218 Daca am inchis un dosar in codul muncii cu art.246 c.p.c cu renuntare la judecata cererii pot sa mai deschid un nou dosar tot in codul muncii sau sa continui ... (vezi toată discuția)
Se respecta codul muncii??? Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 Buna dimineata. Am initiat un litigiu de munca datorita faptului ca am fost concediat ilegal(fara sa existe un referat, fara sa se faca o cercetare ... (vezi toată discuția)