Am încheiat o asigurare locuinţă pentru un împrumut obţinut de la o bancă. Totul a fost OK 2 ani (nu mi s-a impus doar mi s-au propus 2 firme de asigurare). A treia poliţă pe care le-am prezentat-o (de la aceeaşi firmă de asigurare) nu a mai fost completă. Adică, mi s-a comunicat telefonic că banca de la Bucureşti ar solicita şi includerea unei clauze suplimentare cea referitoare la evenimentele socio - politice.
Poliţa era deja întocmită şi plătită, iar eu am zis că în vreme de pace refuz să fac o astfel de poliţă. Războiul s-a terminat acum aproape 70 de ani, iar revoltele -nici măcar cele din decembrie 1989 - nu au afectat nici măcar parterul blocului în care locuiesc. Nici autoturismele nu au fost afectate. Nu m-au mai deranjat.
A sosit însă timpul înnoirii poliţei de asigurare şi nu ştiu cum să procedez. Clauza privind evenimentele socio - politice este înclusă pentru poliţele CASCO şi mai nou şi în cele de asigurare a locuinţei la doar 1-2 firme de asigurare. Mie mi se pare că seamănă cu o formă voalată de a-mi impune o anumită firmă de asigurare. Evident poliţele sunt mai scumpe.
Pot să refuz din nou ? Este legal să-mi pretindă această clauză ? Asta în timp ce producerea oricărui eveniment de către proprietarul aflat sunt sub influenţa drogurilor sau a alcolului este trecută la excluderi. Un astfel de eveniment -incendierea intenţionată a casei, de exemplu- mi se pare un eveniment mult mai probabil decât izbucnirea unui război sau a unei revolte. O revoltă ar putea distruge un autoturism dar o casă..... ?!
ati putea foarte bine sa schimbati societatea de asigurare daca vechea NU retrage aberatia.Sunt destule firme serioase care accepta negocierea cu potentialii clienti.Va puteti orienta si pe internet ori contacta direct alte societati.Eu negociez cu o societate de asigurare în fiecare an asigurarea imobilului meu, pun si scot clauze, le resping sau admit, modific etc etc
Aberaţia este a băncii nu a firmei de asigurare care este aceeaşi din decembrie 2008 când a aprobat creditul cu ipotecă. În decembrie 2010 am făcut o refinanţare la o altă bancă şi firma de asigurare a rămas aceeaşi. Totul a fost OK până anul trecut când la aproximativ 2 săptămâni după ce am prezentat poliţa de asigurare la bancă am primit un telefon că în poliţă ar trebui să fie incluse şi evenimentele socio - plotice. Această clauză este trecută la excluderi la aproape toate firmele de asigurare. O singură firmă a trecut-o la asigurare CASCO şi mai nou şi la asigurare casă. Acolo asigurarea este mai scumpă (probabil din acest motiv), iar eu sunt mulţumită de firma la care am făcut până acum asigurarea. Am discutat cu ei anul trecut şi cei de la mine din localitate spun (pe drept cuvânt) că poliţa are multe alte clauze şi ar trebui să-i fie suficientă băncii. Deci, problema se pune cu banca şi nu cu firma de asigurare.
Pot continua şi anul acesta cu refuzul ?
Dauna
kit13
buna seara
am si eu o problema....
In dimineata zile de 24 sept 2011 in parcarea din fata blocului meu a luat foc un autoturism din cauza unui scurt ... (vezi toată discuția)