Buna dimineata! In urma decesului parintilor, s-a facut succesiune pe casa parinteasca prin tribunal,deci este o hotarare judecatoreasca in aces sens pe numele fratelui meu. Acum a decedat si el. Acum nu stim cum sa procedam. El are 3 copii cu doua sotii, casatorit fiind cu prima ( nedivortat) dar ea a plecat acum 22 de ani de la el. Acum copii lui vor sa faca succesiunea si sa faca cota parte si copilului meu, deci 4 copii acum. Tot sprijinul copiilor sunt eu ( matusa) cum as putea sa ii invat sa procedeze?
Parte ii fac copilului dvs pe urma. Mostenirea fratelui se imparte intre nevasta 1/4 si 3 copii 3/4. Din partea lor, ulterior, acesti copii vor vinde sau dona ce vor copilului dvs.
Sa stiti ca daca repetati intrebarea deschizand mai multe topicuri sau suciti problema pe toate partile.. nevasta tot mosteneste. Poate renunta la mostenire, intrebati-o. Sau poate ramane straina de ea daca n-o accepta in vreun fel in termenul de un an de la deces.
Multumesc pentru raspuns! Au vorbit copii cu nevasta fratelui si a spus ca nu se amesteca, ea renunta in favoarea copiilor, sa procedeze cum vor ei. Tocmai din acest motiv am revenit cu intrebarea.
Perfect. Sa mearga la notar sa dea declaratie de renuntare la mostenirea sotului ei, apoi mergeti cu totul ( hotararea judecatoreasc si alte cate de proprietate ale bunurilor ce le-a mai avut fratele dvs )la notar unde copiii cei 3, isi vor imparti egal mostenirea. Abia apoi, veti gasi o forma prin care copiii vor da din ce au mostenit copilului dvs. Copilul dvs e major ?
Ca sa nu mai deschid alt topic, revin cu o alta intrebare despre Pensii.Este vorba despre mine. Sunt nascuta in data de 15. 07. 1960 Am o vecime totala ( trecuta in cartea de munca cu cotizatie la zi) in campul muncii de 34 de ani, dintre care 14 ani si 8 luni in grupa a doua de munca. Cand pot iesi la pensie, care este varsta care se ia in calcul acum dupa ce se acorda grupa de munca si daca se acorda grupa a doua. Multumesc pentru raspuns!