Buna! Am si eu o nedumerire.Daca dupa partaj instanta stabileste o sulta de 50000 lei pe care eu proprietar 1/1 a imobilului trebuie s-o platesc reclamantului pt imbunatatiri, dar nu am acesti bani si nici reclamantul nu are ca sa cumpere imobilul meu,ce se va intampla? Se va scoate la licitatie?
1) la licitatie pot participa rude sau descendenti ai partilor ?
2)daca imobilul se vinde cu 50000 lei pe care trebuie sa-i dau reclamantului inseamna ca eu raman fara nimic in urma partajului? e posibil?
3) daca se vinde sub 50000 lei (valoarea sultei) cu diferenta ce se intampla?mai raman datoare in continuare?
4) instanta va stabili sulta in bani sau procente din casa ? casa e bun propriu al meu si in acte la fel.
multumesc,astept opinii
Mi se pare sulta cam mare, de unde a rezultat aceasta suma ?
Debitorul nu poate participa la licitatie nici personal si nici prin interpusi. Daca se va staili sa dati banii astia, veti da aceasta suma chiar daca imobilul se vinde cu atat sau cu mai putin, veti ramane datoare pentru diferenta.
La partaj, puteti propune si varianta asta, sa ii dati o cota din casa in schimbul banilor investiti.
Daca stiti cu nu aveti bani sa ii platiti, cereti un timp pt a vinde casa de bunavoie pt a-i da banii.
Plata sulta
SANTIER
Buna seara!
In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)