avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta partaj judiciar

Buna! Am si eu o nedumerire.Daca dupa partaj instanta stabileste o sulta de 50000 lei pe care eu proprietar 1/1 a imobilului trebuie s-o platesc reclamantului pt imbunatatiri, dar nu am acesti bani si nici reclamantul nu are ca sa cumpere imobilul meu,ce se va intampla? Se va scoate la licitatie?
1) la licitatie pot participa rude sau descendenti ai partilor ?
2)daca imobilul se vinde cu 50000 lei pe care trebuie sa-i dau reclamantului inseamna ca eu raman fara nimic in urma partajului? e posibil?
3) daca se vinde sub 50000 lei (valoarea sultei) cu diferenta ce se intampla?mai raman datoare in continuare?
4) instanta va stabili sulta in bani sau procente din casa ? casa e bun propriu al meu si in acte la fel.
multumesc,astept opinii
Cel mai recent răspuns: ContSters301351 , utilizator 15:32, 29 Decembrie 2013
1. la licitatie poate participa oricine.
2. da, este posibil.
3. ramaneti datoare pentru diferenta de bani.
4. sulta se stabileste in bani.
Mi se pare sulta cam mare, de unde a rezultat aceasta suma ?
Debitorul nu poate participa la licitatie nici personal si nici prin interpusi. Daca se va staili sa dati banii astia, veti da aceasta suma chiar daca imobilul se vinde cu atat sau cu mai putin, veti ramane datoare pentru diferenta.
La partaj, puteti propune si varianta asta, sa ii dati o cota din casa in schimbul banilor investiti.
Daca stiti cu nu aveti bani sa ii platiti, cereti un timp pt a vinde casa de bunavoie pt a-i da banii.

Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
gi-jane2, moderator
Inca nu s-a stabilit suma,am dat un exemplu.Cand pot cere timp pt vinderea casei, dupa ce se stabileste sulta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Plata sulta SANTIER SANTIER Buna seara! In cazul in care instanta stabileste sulta ce ar trebui platita cel care ramane in imobil, care este termenul pana la care este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs? ContSters344547 ContSters344547 1.Intr-un dosar de rezolutiune contract intretinere ( valoare estimata e 60.000 lei a imobilului) calea de atac dupa fond e apelul sau direct ... (vezi toată discuția)