avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare sau uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare sau uzucapiune

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o informatie : daca am in folosinta un teren care a fost luat abuziv de catre stat prin Legea nr. 58/1974, pentru a deveni proprietar al terenului respectiv se poate invoca uzucapiunea sau este necesara retrocedarea terenului (de catre stranepoti probabil in conditiile legislatiei actuale).

Mentionez ca terenul se afla si s-a aflat in folosinta proprie de minim 20 de ani si nu exista alte litigii.

Multumesc si sarbatori fericite,
George
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 16:41, 30 Decembrie 2013
Stimat forumist,

Nu vă pot da un sfat în concret, necunoscând cauza dvs.

Totuși, mie îmi apare că vă aflați în situația cumpărătorului care a dobândit dreptul de proprietate exclusiv al construcției, în momentul înstrăinării, terenul aferent terenul aferent construcției trecând în proprietatea statului.

Prin urmare, nici revendicare nu ar merge, nici uzucapiune, eu considerând că posibilitatea revendicării ar aparține vânzătorilor, nu cumpărătorilor, iar nu în ultimul rând s-ar lovi de depășirea termenelor arătate de Legea 10. Cât despre uzucapiune, îmi apăreți drept detentori precari.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)
Restituire teren imobil ContSters47747 ContSters47747 salut, as vrea sa va intreb si io ce am gresit in urmatoarea problema: locuiesc intr`o casa achizitionata in 1977, iar terenul aferent a intrat la acel moment ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)