avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj economii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj economii

Buna ziua,

M-ar interesa un sfat in pivinta urmatoarei probleme.
As vrea sa intentez procedura de divort si m-ar interesa sa stiu daca sumele economisite din salariul propriu, intr-un cont de econonomii deschis la o banca, intra sub incidenta partajului. Precizez ca sotul meu nu a participat la aceste economii si nici nu avem banii din salariu la comun.
Contul de economii l-am deschis la banca cu mult inainte sa ne casatorim, insa am virat bani lunar in el si dupa casatorie. Mai mult este ca am si unit niste conturi de economii astfel incat nu se mai poate vedea clar ce anume am avut inainte de casatorie.

Va rog mult sa-mi spuneti daca sotul meu are sau nu vreun drept asupra acestui cont de economii al meu.

Multumesc,
Cristina
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:55, 3 Ianuarie 2014
De ce nu lichidati contul pana se termina divortul si partajul?
se prezuma ca a participat egal, are dreptul la jumatate.
Veniturile din salarii care au fost incasate reprezinta bun comun al sotilor daca sunt dobandte in timpul casatoriei.

Astfel ca acel cont de economii, chiar daca este doar pe numele dvs si doar dvs ati depus bani in el, reprezinta un bun comun care va fi supus partajului.

Atata timp cat exista o casatorie in fiinta s epresupune ca sotii au interese comune, ca doresc mentinerea si consolidarea casatoriei si ca eventualele economii (chiar facute doar de unul dintre ei ) sunt in interesul comun al casatoriei si nu in interes propriu, exclusiv, ceea ce ar contra scopului casatoriei.
Cereti extrasul de cont din data casatoriei. Ce era in cont e al dumneavoastra. Restul se imparte la 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ioan-06 ioan-06 Buna ziua. Acum 2 ani m-am casatorit a doua oara. Cu a doua sotie am 1 copil cu varsta de 2 ani. Din prima casatorie am 1 copil care are acum 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Partaj cont bancar Alex888 Alex888 Buna ziua. M-am hotarat sa divortez si as vrea sa stiu la ce sa ma astept la partaj. Bunuri comune foarte multe nu avem (casa este a mea dinainte de ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! am o întrebare : vreau sa divorțez și am o nelămurire ... Popvlad66 Popvlad66 Buna seara ! Am o întrebare : Vreau sa divorțez și am o nelămurire ! Am o sumă de bani Intr un cont bancar pe numele meu . In cazul in care va fi nevoie ... (vezi toată discuția)