avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme bancare

Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine potrivit legi doar 30% din salarul meu,iar banca imi retine tot salarul.... As dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac,dar mai sunt cateva detalii de spus...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:27, 3 Ianuarie 2014
Domnule, nu dvs trebuie sa incadrati fapta penala, este indatorirea organului de cercetare. Fapta este abuz in serviciu contra intereselor persoanei, art. 246 cod penal.

legal nu pot fi facute retineri decat in cunatum de maxim 1/2. banca nu are decat sa se inscrie cu creanta, la dosarul executorului care a infiintat poprirea.


Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
ContSters214341, utilizator
Multumesc. Dar eu primesc salarul in 2 transe,Avans si Plata. De fiecare data trebuie procedat astfel? Sau dupa ce se fac ambele tranzacti sa merg la banca?
Depinde cat de tare aveti nevoie de acesti bani. Daca nu va sunt neaparat necesari, puteti astepta pana incasati si avand si lichidare. Daca aveti nevoie de bani, in mod evident, ii cereti imediat dupa ce ii incasati.
dvs ziceti asa :
Am o poprire de la Fisc de 250 lei si una de la servici ptr gestiune....plus un card de cumparaturi din care se retine direct din cardul de salar..

si doua credite ?
Am 2 credite neplatite



Pt care din credite s-a inceput executarea silita ?
Din ce ziceti dvs, sunteti in executare silita doar pt amenzi si pt un credit.
Cardul de credit nu-l platiti cf contractului ? impreuna cu ce va retine pt gestiune, nu fac obiectul executarii silite.
poprirea pe conturi e de la cele 2 credite neplatite la o banca "x" plus fiscul imi ia 250 lei....plus retinerea ptr gestiune de 100 lei. Iar salarul il iau la alta banca nu la "x" si acolo am card de cumparaturi....retinundumise toate astea ajung sa mai am disponibil in cont aproximativ 300 lei. Din salarul de 1100. si din suma asta de 300 lei vrea si banca la care primesc salarul sa imi retina ptr cardul de cumparaturi de la ei. Deasta ei sustin si mor lasat fara bani... deci ei considera ca tot venit trebuie sa mi se retina. Aici era problema si eu ceream explicatii... Ptr ca eu credeam ca oricat as avea de plata nu mi se poate retine mai mult de 50% din venit....adica sa mi se retina 550 lei(problema lor cat revine ptr fiecare)si cealalta jumatate sa mi se dea.... Dar uite ca eu nu pot ridica nimic. Ma intelegeti??

Alte discuții în legătură

Poprire salariu intreg!! johnnygardosh johnnygardosh Buna ziua. datorita faptului ca am avut un credit neachitat, am fost executat silit, respectiv mi s-a pus poprire pe jumatate de salariu la Raiffeissen Bank. ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Datorie banca razvan_alexandru14 razvan_alexandru14 buna ziua am un credit la raiffeisen bank si un card de cumparaturi la aceiasi banca. in urma cu 3 luni mi-a blocat cardul de salar in urma unei restante de ... (vezi toată discuția)