avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz asupra unui minor, confruntare cu agresorul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz asupra unui minor, confruntare cu agresorul

s-a reclamat viol asupra unui minor in varsta de 5 ani..... interviul cu minorul pe care politia la facut in prezenta unui psiholog DGASPC a avut loc dupa ce minorul a fost nevoit sa astepte mai bine de 2 ore in sediul politiei ...nu i-au fost adresate intrebari care sa conduca la clarificarea situatiei (credeti-ma ca am citit si tratate despre cum ar trebui sa decurga un asemenea interviu si in ce conditii...si nimic din toate astea nu s-a intamplat)......mai mult se face o confruntare directa a copilului cu invinuitul fara a fi prezent un psiholog (copilul a inceput sa tipe ingrozit cand l-a vazut de am crezut ca i se face rau....i-am rugat sa se opreasca si sa cheme un psiholog lucru care nu s-a intamplat)......este normal un asemenea lucru????????..........protectia copilului nu a intreprins nici un fel de masuri; chiar daca am facut o sesizare in acest sens .Ce as putea face?
Doresc sa stiu cat de legal este ceea ce au facut ce-i de la politie cand au facut acea confruntare care mi-a traumatizat copilul pe motiv ca "asa se face" in asemenea cazuri.Parerea mea este diferita avand in vedere graviatatea situatiei si varsta copilului. ?
multumesc
Si tutorele minorului unde a fost cand acesta a avut interviul la Politie?
Nu au voie sa faca nimic fara ca tutorele sa fie de fata si sa decida acesta daca vrea sau nu ca acel copil sa fie pus fata in fata cu agresorul...si este foarte ciudat ca cei de la Prot. Copilului nu au trimis un reprezentant care sa asiste minorul si tutorele pe tot parcursul anchetei...
Puteti sa ii acuzati ca v-au traumatizat copilul, sa va scoateti un certificat de la un psiholog cu parafa...mai faceti o alta plangere la Politie. ...l-au obligat pe minor sa intre intr-o camera fara voia acestuia sau a tutorelui(si totusi si ca parinte ...il omori pe ala acolo de fata cu toti politistii.)? Si nu stiu cum de au gandit sa il puna fata in fata cu agresorul mai ales ca e minor si cei de la Prot.Copilului nu erau de fata, ca doar cunosc si ei legile.... puteti sa faceti o alta plangere la Prot. Copilului ptr lucrul acesta, cel de la sectie cu punerea fata in fata. Deja ar trebui sa se sesizeze ei si sa vina cu masuri.
In astfel de cazuri Prot. Copilului intra pe fir si ocroteste copilul & mama, le ofera suport in demersuri, psiholog,etc. ...
Va sfatuiesc sa vorbiti cu un avocat, lucrurile sunt foarte delicate cand vine vorba despre un minor si mai ales daca acesta a si fost violat...
tutorele adica mama a fost de fata ,dar aceasta la momentul respectiv nu a stiut daca este normal. A venit insotita si de un avocat caruia nu i-au dat voie sa fie prezent. Mama a cerut autoritatilor sa se opreasca si sa cheme un psiholog pentru ca situatia nu era deloc normala dar nu au facut-o. Interogarea copilului(5 anisori) in prezenta psihologuli DGASPC a avut loc inainte de aceasta confruntare (si nu s-a facut asa cum scrie "cartea"...nu i-au pus nici un fel de intrebari legate de cele intamplate).
Pentru ca nu au gasit nici un fel de dovezi "palpabile" si exista doar spusele copilului legat de faptul ca ''tatal l-a pus sa-i manance cucul" (lucru pe care l-a spus in repetate randuri , mai multor persoane printre care si cadre medicale) au dat neincepere pentru viol si urmarire pentru abuz si corupere.....dar DGASPC in urma sesizarii scrise facute de catre mama si cerea de a include copilul intr-un program de consiliere nu s-a intamplat nimic( atrecut exact un an); nemaivorbind de fatul ca nu au intocmit nici un raport din care sa reiasa daca s-a constatat ceva sau nu. Iar instanta civila in ciuda actelor depuse si a martorilor audiati care confirma cele spuse de copil considera ca tatal nu reprezinta un pericol si poate in continuare sa ia copilul in vizita......credeti ca acest copil mai este in siguranta in prezenta lui dupa marturisirea facuta
Cei de la IML au decis ca ar trebui ceruta parerea celor de la o unitate mai "specializata" in astfel de cazuri si totusi dupa atata timp la insistentele mamei de a se face ceva....a fost trimis copilul pentru o evaluare psihiatrica si psihologica(dupa un an)
..??????????
Nu au voie sa faca asa ceva....avocatul sa nu fie prezent, acela nu a stiut sa ia atitudine??
Ati(presupun ca sunteti mama acelui copil?!) facut plangere ptr ca nu a fost permis avocatului sa va insoteasca (desi trebuia in sec. 2 sa faca el lucrul acela)? Puteti si aveti dreptul sa vorbiti doar prin intermediul avocatului si oriunde doar cu el de fata, nu poate sa va oblige sa nu fiti insotita de un avocat sau de o terta persoana. Oriunde/oricand puteti sa fiti insotita de o persoana care stie cat de cat ce si cum, poate sa nu fie avocat, dar cu atat mai bine.
Unde s-a petrecut toata aceasta "sceneta" de interogare a minorului cu tutorele langa el, dar fara avocat?
Interogarea unui minor este ilegala fara ca tutorele sa fie de fata si sa fie de acord(scris negru pe alb si semnat cu nr de inregistrare), cu atat mai bine ptr tutore daca este si o pers de la DGASPC. Aveti un act a acelei interogari, unde a fost, cine a participat, etc.?
Nu ati mai incercat sa vorbiti cu un alt avocat? D.p.d.v al meu se pare ca acela nu a stiut ce sa faca, putea sa va spuna ca puteti refuza daca nu este si el de fata, aveti tot dreptul sa fiti insotita de un avocat mai ales in cazul de fata si oriunde mergeti, politie,iml,procuratura,etc. .
Eu unul as merge la un alt avocat si i-as expune problema, acel copil poate fi supus in continuare unor perversiuni sexuale si de frica sa nu spuna sau te miri ce, eventual si un psiholog privat ptr siguranta d-voastra.
Cereti sa va inmaneze o copie dupa raportul in care au constatat ei.(ce or fi constatat)Conform legii trebuie sa va raspunda in 30 zile calendaristice.
Mergeti la un avocat, sau daca aveti un prieten care e avocat, o pers cu care puteti vorbi, situatia e foarte delicata, viol/tentativa de viol asupra unui minor,coruperea minorului...sunt chestii care nu pot trece cu vederea, chiar si de un judecator sau procuror. Tatal e ceva om cu influente, "bazat" in orasul respectiv, etc. ... ?
Pe de o parte un abuz sexual este un act foarte grav si nu trebuie tolerat, pe de alta parte nu poate fi bagat un om la puscarie fara niciun fel de probe, altele decat povestile unui copil de cinci ani (politistii n-au de unde sti ca maica-sa nu i-a bagat prostii in cap ca sa se razbune).

Un medic ar putea lamuri mai bine aceasta problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Ianuarie 2014
Admin, administrator
domnule draga,la cele relatate mai sus,atat va preocupa pe d-voastra? eu sunt mama de 2 baieti(5 si respectiv 9 ani).orice le-as spune copiilor,ei au propia personalitate,si nu mint.In stilul lor caracteristic,ei relateaza orice intmplare,dar realist.Ati fii curios sa ascultati un copil de 5 ani cum vorbeste despre orice fara a deforma adevarul.Si nu pentru ca ar fii ei super inteligenti,sau prea bine educati,,,,sunt doar copii.Eu inclin sa cred povestea,si nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva.Daca sunteti partinitor,doar pentru ca sunteti barbat,lasati-o balta cu raspunsurile.O minte bolnava nu are nevoie sa calculeze dimensiunile.O seara buna

Alte discuții în legătură

Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita vizite minor any86 any86 Buna ziua. As dori daca se poate sa imi raspunda un executor judecatoresc. Am primit ieri somatie de executare silita vizite minor, dar am unele ... (vezi toată discuția)
Vizitarea minorului mary1970 mary1970 In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)