avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi curator
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi curator

Sunt numit de primarie de peste 7 ani curator pentru o persoana ce nu are nici o ruda si bolnava de schizofrenie. Aceasta detine un imobil intabulat in CF. Dupa moartea bolnavului ce se intampla cu imobilul ? cine il primeste ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:20, 2 Ianuarie 2014
Statul :)
( mostenirile vacante le culege statul )
curatorul nu are nici un drept ?
ce ar putea fece pentru a beneficia el ?
Nu aveti niciun drept.
Pt a o mosteni, trebuie sa va faca un testament, iar pt asta trebuie sa fie in deplinatatea facultatilor mintale, ori doamnei ii lipsesc cateva
Daca vreti, mergeti la IML pt expertiza medico-legala.
Intr-adevar curatorul nu capata vreaun dr de proprietate sau dr succesorale, indiferent de durata curatelei.

Dvs sunteti un mandatar al persoanei bolnave. Similar mandatarului, acesta nu dobandeste drepuri de proprietate sau de mostenire.

Nu aveti ce face pt a avea dr asupra imobilului, atata timp cat proprietarul nu are discernamant pt a face un astfel de act. Iar dvs nu il puteti face in numele lui, fiind in conflict evident de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj persoană pusă sub curatelă gabi1984 gabi1984 Buna ziua, As dori puțin ajutor pentru următoarea speță Doi frați, din care unul suferă de schizofrenie paranoidă (diagnosticat în urmă cu 30 de ... (vezi toată discuția)
Bolnavii de schizofrenie, dementa au dreptul la testament? nicul25 nicul25 Bolnavii de schizofrenie ,dementa au dreptul la testament? Daca testatorul cit timp este in viata in speta tatal este identificat cu schizofrenie,dementa si ... (vezi toată discuția)
Procura notariala stinghie stinghie Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)