avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie cu imputare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie cu imputare

Dupa 8 ani , lucrand in comert la toate inventarele am iesit cu sold de plus nemaivrand sa mai lucrez in comert pentru ca mi-am gasit de lucru intr-o fabrica mi-am dat demisia iar la ultimul inventar facut m-a scos cu sold pe minus , si am primit prin posta decizie cu imputare. Ce trebuie sa fac ? Raspuns urgent !
Cel mai recent răspuns: Georgi109 , utilizator 17:27, 2 Ianuarie 2014
Decizia respectiva nu are nicio valoare d.p.d.v. juridic.

Principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt acordul partilor ori actiunea in justitie.

Potrivit Codului Muncii, art. 258 :
(1) În cazul în care contractul individual de muncă încetează înainte ca salariatul să îl fi despăgubit pe angajator şi cel în cauză se încadrează la un alt angajator ori devine funcţionar public, reţinerile din salariu se fac de către noul angajator sau noua instituţie ori autoritate publică, după caz, pe baza titlului executoriu transmis în acest scop de către angajatorul păgubit.
(2) Dacă persoana în cauză nu s-a încadrat în muncă la un alt angajator, în temeiul unui contract individual de muncă ori ca funcţionar public, acoperirea daunei se va face prin urmărirea bunurilor sale, în condiţiile Codului de procedură civilă.
Eu din data de 6 ianoarie incep serviciul in alt domeniu , se va lua in considerare decizia cu imputare ? pentru ca eu vreau sa-i dau in judecata
Nu are cum sa-si produce efectele acea decizie. fostul angajator al dvs va trebui sa obtina o hotarae judecatoreasca pentru a-si recupera prejudiciul respectiv.
Pot sa o dau eu in judecata pentru decizia cu imputare sau astept sa ma dea ei in judecata?
Nu vad rostul unei actiuni in instanta din partea dvs.

Alte discuții în legătură

Decizia imputare sume necuvenite pentru personalul contractual Karmen_2 Karmen_2 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca pentru salariatii contractuali, angajati in baza unui contract de munca, care au incasat de la angajator sume ... (vezi toată discuția)
Prejudicii inventar soriana soriana Buna ziua, Am lucrat pe post de lucrator gestionar la o firma cunoscuta.Vanzatoarele erau cogestionare.Pe parcursul a 2 jumate, s-au perindat 9 ... (vezi toată discuția)
Dispozitie de imputare ca urmare a unei hotarari judecatoresti gege38 gege38 Buna ziua! Lucrez la o institutie publica unde avem incadrati atat functioanri publici cat si personal contractual. In urma controlului, curtea de conturi a ... (vezi toată discuția)