avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lamurire!

Am lucrat ca asistent personal persoana handicapata 2 ani si 5luni pentru baiatul meu.La implinirea varstei de 18 ani a decis ca nu mai doreste asistent personal si a optat pentru indemnizatia de insotitor.Mi s-a desfacut contractul de munca cu articolul 55 codul muncii si nu mai beneficiez de somaj.As dori si eu o lamurire cu privire la acest lucru.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 10:50, 8 Aprilie 2009
Art 55 lit b inseamna incetarea contractului de munca cu acordul partilor.
pentru a beneficia de indemnizatie de somaj , una din conditii este ca incetarea contractului sa se faca din motive ce nu tin de persoana salariatului, respectiv incetarea contractului cf art 65 alin 1 din Codul Muncii.

Totusi, pentru incetarea cu acordul partilor, dvs trebuia sa fi facut o cerere prin care sa solicitati angajatorului incetarea contractului , de comun acord, incepand cu data x. Daca acest lucru nu s-a intamplat si apare art 55 lit b pe decizia de incetare a CIM, puteti ataca decizia la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul in termen de 30 zile de la data comunicarii deciziei. Acest demers va va ajuta pentru a anula prima decizie si a va inceta contractul astfel incat sa puteti beneficia de indemizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa 2 luni de munca? cobai cobai Buna ziua! Incepand cu data de 01.08.2009 mi se desfiinteza postul in care lucrez, adica vor face reduceri de personal. Am fost anuntat ca voi fi fat in ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept contract individual de munca Danny86 Danny86 Am fost angajat ca [b]asistent personal[/b]. In urma schimbarii incadrarii in grad de handicap, persoana cu handicap nu mai are drept de asistent personal. Ca ... (vezi toată discuția)
Concediata fara explicatii andrar andrar buna ziua...am si eu o intrebare...am fost concediata fara vreo explicatie dupa 5 ani...luni trebuie sa ma duc sa;mi iau banii...si sa semnez contractul de ... (vezi toată discuția)