Am lucrat ca asistent personal persoana handicapata 2 ani si 5luni pentru baiatul meu.La implinirea varstei de 18 ani a decis ca nu mai doreste asistent personal si a optat pentru indemnizatia de insotitor.Mi s-a desfacut contractul de munca cu articolul 55 codul muncii si nu mai beneficiez de somaj.As dori si eu o lamurire cu privire la acest lucru.Va multumesc!
Art 55 lit b inseamna incetarea contractului de munca cu acordul partilor.
pentru a beneficia de indemnizatie de somaj , una din conditii este ca incetarea contractului sa se faca din motive ce nu tin de persoana salariatului, respectiv incetarea contractului cf art 65 alin 1 din Codul Muncii.
Totusi, pentru incetarea cu acordul partilor, dvs trebuia sa fi facut o cerere prin care sa solicitati angajatorului incetarea contractului , de comun acord, incepand cu data x. Daca acest lucru nu s-a intamplat si apare art 55 lit b pe decizia de incetare a CIM, puteti ataca decizia la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul in termen de 30 zile de la data comunicarii deciziei. Acest demers va va ajuta pentru a anula prima decizie si a va inceta contractul astfel incat sa puteti beneficia de indemizatie de somaj.